ΘΕΑΤΡΙΚΑ τόμος β΄

Συγγραφέας: Copi
ISBN: 978-960-99381-9-8
Μετάφραση : Κωνσταντινίδης Νεκτάριος - Γεώργιος
Σελίδες : 224
Εξώφυλλο : Μαλακό εξώφυλλο
Α' έκδοση : 2012
15,00€

Ένα θέατρο που ενοχλεί, ξεσηκώνει, αγανακτεί. Χαστουκίζει τον καθωσπρεπισμό και την αποστεωμένη ηθική. Εκφράζεται μ’ ένα τελείως προσωπικό ύφος που παραπέμπει στο σουρεαλισμό, το θέατρο του παραλόγου και την αισθητική των κόμικς. Μαύρο χιούμορ και απίθανες ίντριγκες που, κάτω από την επιφάνεια ενός βίαιου κυνισμού, κρύβουν μια ιδιόρρυθμη λυρική μελαγχολία.

Ο Copi γράφει ένα θέατρο εξωστρεφές που στηρίζεται στη δράση και στο διάλογο, ένα θέατρο ακραίο και περιθωριακό που δύσκολα ταξινομείται καθώς αγγίζει συχνά τα όρια του μη-θεάτρου.

Ο τόμος β΄ περιλαμβάνει τα εξής τέσσερα έργα:

Ο Ομοφυλόφιλος ή η δυσκολία τού να εκφραστείς, Η σκιά του Βανσελάο, Chachafaz, Το ψυγείο

Ο Νεκτάριος-Γεώργιος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι αριστούχος διδάκτωρ του  Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (υπότροφος ΙΚΥ), κριτικός θεάτρου, μεταφραστής και καθηγητής γαλλικών. Εκπονεί, από το 2016, μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, με θέμα "Το γαλλόφωνο θέατρο στην ελληνική σκηνή του 21ου αιώνα".
Κείμενά του δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά, εφημερίδες, και διαδικτυακές σελίδες που σχετίζονται με το θέατρο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταφράσεις του γαλλόφωνων θεατρικών έργων έχουν εκδοθεί και παρουσιαστεί από ελληνικούς θιάσους.
Είναι μέλος του Κέντρου Σημειολογίας του Θεάτρου και της Επιστημονικής Επιτροπής του περιοδικού Θεατρογραφίες.