Πρόβα με τον Αριστοτέλη: Μια παράσταση του (και με τον) Θ. Πελεγρίνη στο θέατρο Αλκμήνη+Δίτομη συλλεκτική έκδοση "ΘΕΑΤΡΟ", εκδ. Άπαρσις

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων στον πολιτισμό, είναι το θέατρο και η φιλοσοφία
Νίτσε

Οι δύο αυτοί ετερόμορφοι τρόποι υπέρβασης της πραγματικότητας, που βασίζονται στον διάλογο, διαμορφώνουν συνειδήσεις και έχουν κοινό σκοπό να δώσουν νόημα στην ζωή, που από μόνη της δεν διαθέτει.

Η απόπειρα του Θεοδόση Πελεγρίνη να συζευχθούν επί σκηνής οι δυο αυτοί δύο τρόποι προσέγγισης της ζωής, επιχειρείται για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Η Πρόβα με τον Αριστοτέλη είναι πρόβα ενός θιάσου που εξελίσσεται σε συζήτηση για τον Αριστοτέλη. Κατά τη διάρκεια της πρόβας αναπτύσσονται συγκρούσεις, επιθυμίες, διλήμματα, συμπεριφορές και, κυρίως, σχέσεις εξουσίας. Καθένα από τα πρόσωπα επί σκηνής επιχειρεί να επιβληθεί χρησιμοποιώντας τα εργαλεία γοητείας που διαθέτει: Η νέα γυναίκα με τη θηλυκότητα της και την πρόκληση, ο νέος με την τυπικότητα, την υπακοή και την ευγένεια απέναντι σε έναν σκηνοθέτη που με αυταρέσκεια και αλαζονεία ενίοτε προβάλλει την γνώση που διαθέτει, δημιουργούν σχέσεις επιβολής – όλοι τους για να αναδείξουν μια καλύτερη εικόνα του εαυτού τους.

Παρακολουθώντας ο θεατής την Πρόβα με τον Αριστοτέλη, έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει με αβίαστο και ανώδυνο τρόπο τη ζωή και το στοχασμό του Αριστοτέλη, ο οποίος με το πολυσχιδές έργο του αναδείχθηκε σε κορυφαία πνευματική μορφή όλων των εποχών.

Το θεατρικό έργο περιέχεται στην δίτομη συλλεκτική έκδοση Θέατρο του Θεοδόση Πελεγρίνη, η οποία κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Άπαρσις.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δραματουργική Επιμέλεια: Ειρήνη Σταματίου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παναγιωτόπουλος
Μουσική Επιμέλεια : Μιχάλης Παναγιωτόπουλος
Φωτογραφίες : Νατάσα Χόρτη
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Παίζουν: Θεοδόσης Πελεγρίνης / Βασίλης Τριανταφύλλου / Δώρα Χουρσανίδου

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, 2103428650

Από 16 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 19:00

Διάρκεια 1 και 10' χωρίς διάλειμμα, ακολουθεί διάλογος 15-20'

Στην παράσταση θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα αγγλικά & στα γαλλικά