Τα τραγούδια του Lorca - Το βιβλίο (+cd: Σταμάτης Κραουνάκης, Lorca - Duende, τα τραγούδια)

ISBN: 978-618-5320-19-5
Συνοδεύεται από : audio CD
Σελίδες : 80
Εξώφυλλο : Μαλακό εξώφυλλο
α΄ έκδοση : 2018
15,00€

«Ο Σταμάτης μελοποιεί 10 ποιήματα του Λόρκα, μας παίρνει από το χέρι και μας πηγαίνει πίσω να πιάσουμε το νήμα το παλιό. Μας κάνει χατίρι που είναι εδώ μαζί μας, πέρασε πια αλλού. Μας ανήκει λιγότερο. Συνδέει την έναρξη του μεταπολεμικού μας διαφωτισμού με το παρόν. Είναι συνεχιστής εκείνων και είναι μόνος του. Ο Λόρκα σηματοδοτεί το Θάνατο, την Αναγέννηση, την αντίσταση του Νότου, και ο Σταμάτης μας βαπτίζει με το Ντουέντε στα νερά της πολύπαθης Μεσογείου, κρατώντας το μύρο που του παραδίδουν ο Χατζιδάκις και ο Θεοδωράκης.»

Ρένα Θεολογίδου

Πού μπορώ να το βρω;

Άμεσες παραγγελίες & από τις εκδόσεις μας

http://www.aparsis.gr/contactus

Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα των F.G. Lorca, Salvador Dali, Γιώργου Σαμπατακάκη, Markos Breuer, Δημήτρη Μανιάτη, Αγγελικής Κορδέλλου, Κώστα Γεωργουσόπουλου, Γρηγόρη Ιωαννίδη, Ναταλί Χατζηαντωνίου, Βασίλη Μπουζιώτη, Αντώνη Μποσκοΐτη, Νίκου Ξένιου, Λέανδρου Πολενάκη. Οι μεταφράσεις των ποιημάτων & των αποσπασμάτων είναι των Ανδρέα Αγγελάκη – Ολυμπίας Καράγιωργα.

Το συνοδευτικό CD περιλαμβάνει τις μελοποιήσεις δέκα ποιημάτων του F.G. Lorca από τον Σταμάτη Κραουνάκη, για τη θεατρική παράσταση Duende – Το Πνεύμα της Γης του Θεάτρου Τέχνης.