Δυο όμορφα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Άπαρσις - "Νότες Λογοτεχνίας"

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Δυο όμορφα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Άπαρσις


Δύο καλαίσθητα παιδικά βιβλία κυκλοφόρησαν πρόσφατα (το πρώτο το 2019, το δεύτερο το 2018), από τις "Εκδόσεις Άπαρσις" σε εικονογράφηση Αλεξίας Κωστή (Πάτρα, 1990). Είναι "Το αγόρι και ο δράκος" της Χρύσας Νικολάκη και "Το μαγικό ταξίδι του Φιντέλ" του Παύλου Γουργουρίνη.

"Μια φορά κι έναν καιρό σ' ένα δάσος μακρινό, ζούσε ένα όμορφο αγόρι που είχε μάτια γαλανά και περίσσια ομορφιά"... (η αρχή) "Κι έτσι αποφασίσανε μαζί να περάσουνε την υπόλοιπη ζωή, να είναι για πάντα ευτυχισμένοι και όχι «χρυσά» παγιδευμένοι… Έξω απ’ του κάστρου την αυλή η ζωή τους έγινε όμορφη κι απλή…" (το τέλος) του τρυφερού παραμυθιού "Το Αγόρι και ο Δράκος", ένα παραμύθι γραμμένο με έμμετρο στίχο, ο οποίος φανερώνει και την ποιητική φλέβα της συγγραφέως. Είναι από αυτά τα παιδικά βιβλία (όπως και το επόμενο) που προωθούν την φιλαναγνωσία στους μικρούς μας φίλους.


Ο Φιντέλ, ο τελευταίος της μεγάλης φυλής των Νάνων - Συγγραφέων της γενιάς του, ξεκινά ένα μαγικό ταξίδι ψάχνοντας να βρει τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης και να γράψει το Βιβλίο της Ζωής... Ξωτικά, Δρυΐδες και νεράιδες εμφανίζονται σε απίστευτες περιπέτειες, στη γεμάτη μυστήριο αναζήτησή του. Θα καταφέρει ο Φιντέλ να βρει τα στοιχεία; Θα ενωθούν τελικά, ώστε να μπορέσει να γραφτεί το βιβλίο; 

Οι απαντήσεις στις 45 περίπου σελίδες ενός μικρού σχήματος βιβλίου που διαβάζεται ευχάριστα από τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο. 

Αφήστε το σχόλιό σας