Παρουσίαση από τις εκδόσεις Άπαρσις, της συλλογικής έκδοσης «Έγκλειστο φεγγάρι", στα πλαίσια του Συμποσίου "Η εκπαίδευση στις φυλακές"

Τρίτη, 10 Μαΐου 2022
 
Στα πλαίσια του 6ου συμποσίου "Η εκπαίδευση στις φυλακές. INTER- dialogues", εχθές παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις Άπαρσις, η συλλογική έκδοση «Έγκλειστο φεγγάρι", αποτελούμενη από δεκαοκτώ βιβλία.
 
Μια συνεργασία των εκδόσεων μας με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που αφορά:
- την ιστορική καταγραφή των φυλακών Τίρυνθας και Ναυπλίου, με εκτενή αναφορά στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού,
- την καταγραφή προγραμμάτων-δράσεων και εργαστηρίων δραματικής τέχνης στους έγκλειστους των φυλακών, καθώς και την αποτύπωση ομιλιών και εργαστηρίων που έκαναν στις φυλακές διακεκριμένοι καλεσμένοι.
 
Η σειρά, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουνίου, είναι μια έκδοση μοναδική στο είδος της, αφού τα βιβλία έχουν γραφτεί από τους ίδιους τους εθελοντές/ εκπαιδευτικούς/ καλλιτέχνες, που έχοντας συμμετάσχει στο πρόγραμμα του Μεταπτυχιακού του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θέλησαν να συμβάλλουν στο όλο εγχείρημα και μέσα από το ρόλο του συγγραφέα.
 
Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για τις εκδόσεις Άπαρσις η συμμετοχή μας σε αυτό το συλλογικό και σημαντικό έργο και ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες σε αυτό.
Αφήστε το σχόλιό σας