RSS

Νέα

Με τα δικά μου λόγια... Καθόλου τυχαίος ο τίτλος, μιας και συνειδητά ο ποιητής/λογοτέχνης και φίλος Κώστας Καρτελιάς επιδιώκει με την έκδοση του βιβλίου, που σήμερα κάνει το παρθενικό του ταξίδι, να αποτυπώσει με το δικό του ύφος σε πεζοποιήματα ή και μικρά πεζογραφήματα τις μεστές σκέψεις του, τις υπαρξιακές ανησυχίες του, τις ευχαριστίες του, τις αγάπες του ερωτικές, γονεϊκές, φιλικές, τις αποφάσεις της ζωής του ή και εκείνα που τον σημάδεψαν και όλο τον πλούτο που σεργιανά στο μυαλό και την καρδιά του. Με καμβά τις αιώνιες ανθρώπινες απορίες ο Κώστας λογοπλέκει εύστοχα παίρνοντας θέση, προσπαθώντας να σπείρει ζιζάνια προβληματισμών χωρίς ίχνος νουθεσίας, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τις βαθιές αξιακές αρχές της ζωής και του έρωτα.
Σε μια εποχή που τα πάντα εξαρτώνται και κινούνται γύρω από το «προφίλ» μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έρχεται η «e- ερωμένη του Σέρφερ» της Ξένιας Πολίτη να μας φέρει πιο κοντά στη λογοτεχνική επιστολογραφία. Ήρωές της όλοι εκείνοι που συνήθως με ψευδώνυμα «αναζητούν στο ιντερνετικό χάος, ερωτική γνωριμία ή το ταίρι τους». Όπως λέει στο Vivlio-life η συγγραφέας, πρόκειται «για ένα ανάγνωσμα ψυχαγωγίας και «άσκησης» στην ερωτική επιθυμία, ένα μικρό, ερωτικό μανιφέστο χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες». Μία σύνθεση επινοημένων – κυρίως – ερωτικών διαλόγων που συναντούμε καθημερινά στις ηλεκτρονικές εφαρμογές, γραμμένη και δουλευμένη μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο!
1. Η «e- ερωμένη του Σέρφερ», πως προέκυψε ως τίτλος; Καταρχάς, ''e-ερωμένη του Σέρφερ'', είναι ένα ανάγνωσμα ψυχαγωγίας και 'άσκησης' στην ερωτική επιθυμία, ένα μικρό ερωτικό μανιφέστο. Ο Σέρφερ και η ερωμένη του λοιπόν, εμπλέκονται σ' έναν ερωτικό διάλογο κι οχι μόνο, μέσω ιντερνετικής αλληλογραφίας, οπότε, και στη δεκαετία της σχέσης τους, κάνουν χρήση όλων των μέχρι σήμερα εφαρμογών προκειμένου να επικοινωνήσουν, διηγώντας μας, το χρονικό ενός μεγάλου έρωτα με ανοιχτό τέλος. Όταν τα δύο βασικά προφίλ του βιβλίου, αποφασίζουν να ονοματίσουν τους εαυτούς τους , «Σέρφερ» (δηλαδή αυτός που σερφάρει στο διαδίκτυο αναζητώντας ...) κι «ερωμένη» (η γυναίκα της εκλογής του, που έτσι κι εκείνη προσδιορίζει την ιδιότητά της), προκύπτει και ο τίτλος.
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο του Βασίλη Κωνσταντινίδη, ήδη από την αρχή καταλαβαίνει, συνειδητοποιεί κανείς ότι έχει να κάνει με έναν λόγο άμεσο, ειλικρινή, ευθύ. Καταφέρνεις από την αρχή να μπεις στην ατμόσφαιρά του. Είναι ένα βιβλίο που σε κάνει να βιώσεις όλα τα συναισθήματα. Δεν είναι τυχαία η λέξη βιώσεις, καθώς νιώθεις σαν- διαβάζοντάς το- να ζεις και εσύ μαζί με τους ήρωες όλη αυτη την “κόλαση”, ας μου επιτραπεί ο όρος, που αυτοί βιώνουν, να τους συναισθανθείς, άλλες φορές να τους αντιπαθήσεις αλλά και άλλες και να τους καταλάβεις’ στις μεγάλες δυστυχίες και τα διέξοδα στα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι. Ο αναγνώστης βιώνει όλα τα συναισθήματα: αγωνία, άγχος, θλίψη, θυμό, φρίκη, ερωτική διέγερση, χαρά, ανακούφιση.