Παπαδόπουλος, Αντώνης

ΑΝΤΩΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
 
Μικρασιατικής καταγωγής, γεννήθηκε και κατοικεί στη Νίκαια.
Σπούδασε φωτογραφία, θέατρο και κινηματογράφο στη Ρώμη.
Είναι ο ιδρυτής και σκηνοθέτης του θιάσου Ιωνικό Θέατρο με το οποίο έχει ανεβάσει περισσότερα από 50 θεατρικά έργα από το 1990 που ιδρύθηκε στον Κορυδαλλό καθώς και της Ομάδας Σίπυλον της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας, όπου είναι και Γενικός Γραμματέας
Σκηνοθέτης στη Θεατρική Ομάδα Έφεσος της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων και στη Θεατρική Ομάδα Σίπυλον της Ένωσης Μαγνησίας Μικράς Ασίας, έχει επίσης βοηθήσει στη δημιουργία των θεατρικών ομάδων «Μικρασιατών Θήβας» και «Μελίου Μεγάρων»
Έχει εργαστεί για μία δεκαετία με τη θεατρική Ομάδα Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Κορυδαλλού.
Έχει εκδώσει 15 θεατρικά του έργα και 3 λογοτεχνικά.
Βασισμένο σε ένα θρύλο από το Μελί της Ερυθραίας, είναι το μυθιστόρημά του «Το δίχτυ στο ποτάμι»
Το θεατρικό του μονόπρακτο «Ο λύκος και η κοκκινοσκουφίτσα που αγαπούσαν τη βροχή» έχει τιμηθεί στο θεατρικό διαγωνισμό Τόπος Θεάτρου 2015
Τα διηγήματά του «Το Κακό και άλλες ιστορίες της νύχτας» έχουν πρωτεύσει στο διαγωνισμό του Επενδυτή το 2006.
Το διήγημά του «Σχέδια για μια απολογία» έχει αποσπάσει το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό του Καλλιτεχνείου το 2022 και την ίδια χρονιά το διήγημα «Ο Καρυωτάκης» αποσπά έπαινο από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.
Ντοκιμαντέρ του : «Μελί το ελληνοχώρι», «Ο άνθρωπος που κέρδισε τη ζωή», «Ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας και η ιστορία του», «Το Καβείριο της Θήβας» «Νίκαια : Οι πρώτοι κάτοικοι»
Έργα του με θέμα τη Μικρασία έχουν ανέβει από το Ιωνικό Θέατρο αλλά και από άλλους θιάσους στην Ελλάδα.
Στο Συνέδριο του Τμήματος Θεατρικών σπουδών του ΕΚΠΑ για το μικρασιατικό θέατρο το 2022, γίνονται 2 εισηγήσεις για το έργο του και το Ιωνικό Θέατρο από την Τάνια Νεοφύτου και τον Βάίο Καμινιώτη.
Ο Δήμος Νίκαιας Ρέντη εκδίδει το 2022 επετειακή έκδοση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο «Τα προσφυγικά» με τρία θεατρικά του έργα.
 
 
 
 
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση ανά
Εμφάνιση ανά σελίδα

Ο ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ

«Ο ενοχλητικός ενδέκατος» , είναι ένα βιβλιαράκι με ιστορίες λίγο ενοχλητικές. Από την παράλογη παγκόσμια επικράτηση του πολιτικού Δύο, στις ενδόμυχες σεξουαλικές σκέψεις μιας γυναίκας, στην κατακραυγή της κοινωνίας για το διαφορετικό, στο μάτι του καλλιτέχνη που βλέπει ό,τι δεν βλέπουν οι άλλοι, στην ασυνείδητη επιλογή της αυτοκαταστροφής, στα παιχνίδια εκπαίδευσης Αυτού που μας έφτιαξε, μέχρι το αφύσικο μεταφυσικό καμπανάκι που όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει , αλλά δεν του δώσαμε σημασία
10,00€