Γιουσμά Γ. Λία

Γεννήθηκα στις 28 Ιουλίου του 1971, στη Θεσσαλονίκη. Πήγα σχολείο στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Παλλάδιον», «Κυψέλη»
(Πανόραμα), «Απολλώνιος» (Νέο Ρύσιο) και το απολυτήριο το πήρα από το 21ο Δημόσιο Ενιαίο Λύκειο Θεσσαλονίκης.
Έκθεση δεν έγραψα ποτέ μου κάτω από 18, όμως στα μαθηματικά, στη φυσική, στη χημεία… το απόλυτο κενό.
Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, από τις Δημόσιες Σχέσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), όπου
εργάστηκα επί τρία συναπτά έτη. Στο πλαίσιο αυτού του παγκόσμιου θεσμού, είχα την ευθύνη υποδοχής υψηλών προσκεκλημένων
σε συνέδρια και κλαδικές εκθέσεις. Μία από τις κορυφαίες στιγμές της εμπλοκής μου με την Δ.Ε.Θ., ήταν το Παγκόσμιο Καρδιολογικό
Συνέδριο που σφραγίστηκε από την παρουσία του Βρετανο-αιγύπτιου καρδιοθωρακικού χειρουργού σερ Μαγκντί Χαμπίμπ Γιακούμπ.
Μετά την πρώτη θητεία μου στις δημόσιες σχέσεις, βρέθηκα να είμαι υπεύθυνη στο κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων «KAIRO» επί της
οδού Τσιμισκή, όπου πήγα ν’ αγοράσω ένα πουκάμισο Ralph Lauren και… με προσέλαβαν. Όταν δε μου τηλεφώνησαν και μου ανακοίνωσαν ότι θέλουν συνεργασία μαζί μου, βρισκόμουν σε οβερντόουζ μετά από ένα γερό ξενύχτι στο θρυλικό «Ακρόαμα», που νόμιζα ότι με καλούν... από το Κάιρο της Αιγύπτου. Τα χρόνια που ακολούθησαν, βρέθηκα να κατέχω, για δυό χρόνια, την θέση της ιδιαιτέρας γραμματέα στην Ασφαλιστική ΝΝ. Ο μοναδικός λόγος που την επέλεξα, ήταν το γεγονός ότι το κτίριο της βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο σπίτι μου.
Δήλωσα παραίτηση από την τελευταία μου εργασιακή σχέση, για να παντρευτώ στη Λάρισα. «Λάρισα, Λάρισα σε είδα και λαχτάρησα».
Στάθηκα επί δεκαπέντε χρόνια στο πλευρό του τέως συζύγου μου, δραστηριοποιούμενη -και πάλι- στις δημόσιες σχέσεις της κατασκευαστικής εταιρείας Taousanis Development Construction, την οποία πλέον έχουν αναλάβει και τα δύο παιδιά μου.
Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας μου, συνέλαβα και υλοποίησα την ιδέα της εξαμηνιαίας έκδοσης «Build your life» που προωθούσε, σε διεθνές επίπεδο, την εικόνα της επιχείρησης.
Να σημειωθεί ότι κυκλοφόρησαν δέκα τόμοι, σε μορφή λευκώματος,οι οποίοι διανέμονταν δωρεάν, σε χιλιάδες αντίτυπα, ανά την υδρόγειο. Στις σελίδες της, έχουν φιλοξενηθεί κείμενα και συνεντεύξεις κορυφαίων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τις ευχαριστήριες απαντητικές επιστολές, πρέπει να ξεχωρίσω αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που με Δική Του Εντολή, η έκδοση αυτή κοσμεί την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη της Κωνσταντινουπόλεως.
Καθώς είχα ρίζες από την Πόλη, αποφάσισα ν’ ανοίξω το φημισμένο «Gel Café Kismet Odasi», όπου λέγονταν ο καφές και τα χαρτιά με παραδοσιακό τρόπο, σε μια ατμόσφαιρα, λες και ήταν βγαλμένη από τις «Χίλιες και μια Νύχτες».
Έχω συνεργαστεί με έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, κρατώντας δικές μου στήλες που αντικατόπτριζαν το προσωπικό μου στυλ και το γούστο μου, σ’ όλους τους τομείς της ζωής.
Παρόλα αυτά τα επαγγελματικά και τα πολυάσχολα, η δουλειά που ξέρω να κάνω πιό καλά, είναι αυτή της μαμάς και της νοικοκυράς.

Email:
[email protected]
Facebook page:
www.facebook.com/liayiousma
Facebook profile:
www.facebook.com/liagiousma
Instagram: lia_yiousma

 

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση ανά
Εμφάνιση ανά σελίδα

ΑΓΑΠΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ 17.521 SMS

Μια ανθολογία για την αγάπη, τη συντροφικότητα, τον έρωτα σε όλες τις εκφράσεις της ζωής. Η δική μου ιστορία γράφεται σ’ αυτό εδώ το βιβλίο. Είναι μία ιστορία αγάπης για κάθε είδους ανθρώπινη σχέση. Γιατί η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη των πάντων: απ’ αυτήν ξεκινούν και σ’ αυτήν τελειώνουν όλα. Το γιατί θα το διαπιστώσετε μέσα σε 25 κεφάλαια, στα οποία βρίσκονται 17. 521 παροιμίες, παροιμιώδεις φράσεις, ρητά, λαϊκή σοφία, αποφθέγματα, αρχαιοελληνικές και νεοελληνικές σκέψεις, ατάκες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Αλλά και στίχους από δημώδη και διαχρονικά τραγούδια, λόγια διανοητών παγκόσμιας εμβέλειας, σλόγκαν διαφημίσεων, φράσεις της αργκό, βωμολοχίες, λογοπαίγνια, «μαργαριτάρια» των νέων. Όλα αυτά, αγόρια και κορίτσια, περιμένουν να τα στείλετε με SMS, κάνοντας επανάσταση στην αγάπη, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αυτοπεποίθηση. Θα ήθελα ν’ απολαύσετε αυτήν την σκανταλιά, σαν μία περιπέτεια που έχει να κάνει με τον διαρκώς διευρυνόμενο ψηφιακό μας κόσμο. Έναν κόσμο γεμάτο λέξεις. Υπερβολικά πολλές λέξεις που το νόημα τους υπάρχει μόνο μέσα από τη χρήση τους. Είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε τον εαυτό σας να καθρεφτίζεται σχεδόν στις σελίδες του «Αγάπης επανάσταση».
20,00€