Γραμμέλης, Θανάσης

Ο Θανάσης Γραμμέλης, γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1957 στην Μπουζουμπούρα του Μπουρούντι. Από το 1963 έως το 1986 έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα. Δημήτρης και Ελένη οι γονείς του, Σταματίνα η σύζυγός του, Λαμπρινή και Δημήτρης τα παιδιά του.
Τον Μάιο του 1986 εγκαταστάθηκε στον Άγιο Νικόλαο και μέχρι το 2014 εργάστηκε ως υπάλληλος στον Δήμο.
Το 1997 ίδρυσε μαζί με άλλους συμπολίτες του, τον «ΦΙΛΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ» Αγίου Νικολάου, με τον οποίον διοργάνωσε (σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου) πολλές ομιλίες με θέματα παρμένα από την ελληνική ιστορία. Ομιλητές, ήταν πολλοί και καταξιωμένοι καθηγητές και ερευνητές γενικά της ιστορίας μας. Μέχρι το 2013 οπότε και τερματίστηκε η πορεία του Συλλόγου, εξέδιδε με την συνεργασία μελών του Φ.Σ. το έντυπο «Εχέτλη» (10 τεύχη) που δινόταν δωρεάν σε όσους παρακολουθούσαν τις εκδηλώσεις του.
Στην εφημερίδα «ΑΝΑΤΟΛΗ» έχει δημοσιεύσει περί τα 300 άρθρα ιστορικού περιεχομένου. Επίσης, στο μηνιαίο περιοδικό«ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ» καθώς και στο λογοτεχνικό περιοδικό «Ρωγμές».
Με τέτοια σχετικά θέματα, για έξι χρονιές είχε την επιμέλεια και την βασική παρουσίαση εβδομαδιαίων ραδιοφωνικών εκπομπών, σε τοπικούς σταθμούς, με τίτλο «Αναφορές».
Ο κόσμος του παράξενου και του άγνωστου, η Ελληνική κυρίως Ιστορία, τα περασμένα μεγαλεία, η μοναδική Ελληνική Γλώσσα, το ποιοί είμαστε και πού πάμε, αν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν ή όχι και άλλα παρόμοια, ήταν και είναι θέματα για εκείνον απολύτως άξια για να ασχοληθεί κανείς, σε όποιο μέτρο μπορεί.
Οι «Φασματικές Ιστορίες» είναι το πρώτο του βιβλίο.


Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση ανά
Εμφάνιση ανά σελίδα

ΦΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σύντομες αφηγήσεις γεγονότων του παρελθόντος, στις οποίες υπάρχει μέσα, η λέξη φάσμα.
12,00€