Η Άννα Βαμβάκη μιλάει για το παιδικό βιβλίο της "Μένια η ντροπαλή σκυλίτσα" στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΩΝ
 

Συνέντευξη – Άννα Βαμβάκη

 

Σήμερα, στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, φιλοξενούμε την παιδαγωγό και συγγραφέα Άννα Βαμβάκη, με αφορμή την κυκλοφορία του παιδικού της βιβλίου «Μένια, η ντροπαλή σκυλίτσα» από τις Εκδόσεις Άπαρσις.

Ρωτάει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

Καλησπέρα, κυρία Βαμβάκη. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που μας παραχωρείτε. Από τις Εκδόσεις Άπαρσις κυκλοφορεί το πρώτο σας έντυπο βιβλίο για παιδιά, ενώ έχετε ακόμα δυο βιβλία που κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μορφή (ebook). Πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή σας; Ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικά ή μια τυχαία συνάντηση;

Συνέντευξη - Άννα Βαμβάκη
Άν.Β.:
 Σας ευχαριστώ πολύ για την προβολή του παιδικού βιβλίου μου! Είμαι νηπιαγωγός με πολλά χρόνια διδακτικής εμπειρίας, και μέσα από τους χαρακτήρες και τις συμπεριφορές των μικρών παιδιών, προέκυψε η επιθυμία μου να αρχίσω τη συγγραφή των βιβλίων μου. Θέλησα μέσα από αυτά να καλλιεργήσω τη φαντασία των παιδιών και να τα βοηθήσω να αποκτήσουν θέληση, αυτοπεποίθηση και τόλμη.

Στο βιβλίο σας αναφέρεστε στα όνειρα και στις δυσκολίες που συναντάμε για να τα πραγματοποιήσουμε. Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για να γεννηθεί η Μένια και όλη η μουσική της παρέα;

Άν.Β.: Πηγή έμπνευσής μου ήταν η επιθυμία των μικρών παιδιών να δημιουργήσουν και να επιτύχουν στόχους. Όλοι πρέπει να έχουμε στόχους, να είμαστε αισιόδοξοι και να προσπαθούμε να τους υλοποιήσουμε. Η μουσική ενθουσιάζει τα παιδιά και μέσα από αυτή αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους. Αυτός ήταν ο λόγος που θέλησα σε αυτό το βιβλίο η πρωταγωνίστρια, η Μένια η σκυλίτσα, να επιθυμεί να γίνει μεγάλη μουσικός.

Διαβάστε την άποψή μας για το βιβλίο: Μένια, η ντροπαλή σκυλίτσα

Ποια είναι η δική σας σχέση με τη μουσική;

Άν.Β.: Η μουσική μου αρέσει, ακούω κάθε είδος μουσικής και με εμπνέει. Μέσα από αυτή μπορώ να υλοποιήσω στόχους και επιθυμίες. Χρησιμοποιώ τη μουσική στην τάξη μου και χαίρομαι με τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό των παιδιών καθώς χορεύουν και τραγουδούν.

Έχουν γίνει ή θα γίνουν παρουσιάσεις του βιβλίου σας για να φέρετε κοντά στα παιδιά την ντροπαλή σκυλίτσα;

Άν.Β.: Λόγω του κορωνοϊού δεν έχουν γίνει παρουσιάσεις του βιβλίου. Έχω όμως πολλές προτάσεις από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία να παρουσιάσω το βιβλίο μου, τόσο στην περιοχή όπου διαμένω όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Αν κάποιο από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο σας έθετε την ερώτηση «Γιατί γράφετε παραμύθια, κυρία;», ποια θα ήταν η απάντηση που θα του δίνατε;

Άν.Β.: Μια πολύ ωραία ερώτηση και μια ερώτηση που γίνεται από τα μικρά παιδιά. Θέλω να γράφω παραμύθια γιατί μου αρέσουν οι ήρωες που εσείς παίζετε μαζί τους, αγαπώ τα ζώα, αγαπώ τη μουσική, αγαπώ τη φύση, και θέλω να δημιουργήσω ήρωες και παραμύθια για εσάς, για τους μικρούς μου μαθητές, που θα σας ενθουσιάζουν, θα παίζετε μαζί τους, αλλά και θα δείτε πώς οι ήρωές μου αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες.

Αυτή την περίοδο υπάρχουν νέοι ήρωες που σας βασανίζουν γλυκά και περιμένουν υπομονετικά να πάρουν σάρκα και οστά;

Άν.Β.: Ναι, σκέφτομαι κάποιους ήρωες αυτό το διάστημα, οι οποίοι είναι και πάλι ζωάκια.

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης, θα θέλατε να πείτε κάτι στους αναγνώστες μας;

Άν.Β.: Σας ευχαριστώ και πάλι για την τιμή που μου κάνετε να παρουσιάσετε το παραμύθι μου «Μένια, η ντροπαλή σκυλίτσα» στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών – Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη και θα ήθελα οι αναγνώστες σας να διαβάσουν το παραμύθι μου. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά αν η συμβολή του παραμυθιού στα παιδιά τους ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική!

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μας διαθέσατε. Εύχομαι καλή δημιουργική συνέχεια.

Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

Αφήστε το σχόλιό σας
Σχόλια
13/11/2021 5:38 μμ
I think the admin off this website is really working hard in favor of his web site, because here every information iis quality based data. Muscles and steroids homepage how to pump muscles

I think the admin of this website is realkly working hard in favor oof his web site, because herre every information is quality based data.

Muscles and steroids homepage how to pump muscles

14/11/2021 1:35 πμ
Sister squirts on brothers dick and cums in her pussy hardsextube H.d Luci lamoore cock biting Rssian anal Lesbian thressome Kurda 18 com Leg sex movie Hot blonde gets fucked at home

Sister squirts on brothers dick and cums in her pussy hardsextube
H.d
Luci lamoore
cock biting
Rssian anal
Lesbian thressome
Kurda
18 com
Leg sex movie
Hot blonde gets fucked at home