Η ομιλία του Βαγγέλη Τζαβέλλα στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Ερωτογραφία" της Νικολέττας Λυμπεροπούλου

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ "ΕΡΩΤΟΓΡΑΦΙΑ"
ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ
17 Φεβρουαρίου 2023
 
Η  Ερωτογραφία της Νικολέττα Λυμπεροπούλου, μια χαρτογράφηση  του συναισθήματος με τις τόσες  διαφορετικές εκφάνσεις και εκφράσεις, δεν  αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. 

Η γλώσσα είναι το κυρίαρχο στοιχείο της σύγχρονης ποιητικής έκφρασης.
Δημιουργώντας την δική της, με ένα προσωπικό ύφος, με μια αναπάντεχη χρήση λέξεων, συμπυκνώνοντας με ομορφιά και ευαισθησία, άλλοτε τεμαχίζοντας με την αλήθεια ωμή, ανατρέποντας, καταφέρνει να δημιουργήσει το δικό της ποιητικό σύμπαν, γράφοντας για τον Έρωτα μέσα από τόσα διαφορετικά πρίσματα.

Ένα άλλο σύμπαν, έντονο, άχρονο, βαθύτερο και ουσιαστικότερο από την τρέχουσα πραγματικότητα,  -άλλωστε ο έρωτας είναι ένα τόσο έντονο συναίσθημα-  φέρνει στο μυαλό μας  σύμβολα και εικόνες, ανασύρει παιδικές μνήμες, ξυπνά κρυφές επιθυμίες αλλά και θέτει υπαρξιακά ερωτήματα.

Με μια ποιητική γραφή έντονα εγκεφαλική, ενίοτε ειρωνική και χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, μια ιδιαίτερη γραφή που συνομιλεί απευθείας με το υποσυνείδητο μας, χωρίς να χάνεται ποτέ το λυρικό στοιχείο. 

Η ποιητική αυτή συλλογή είναι σαν μια ερωτική  περιπέτεια, σου δημιουργεί ένα καρδιοχτύπι, μια γλυκόπικρη αγωνία, αναμονή και λαχτάρα να βρεθείς στο επόμενο ποίημα -τόπο συνάντησης με τον Έρωτα. 
Παράλληλα  η συλλογή αυτή είναι μια μαθητεία, μια σπουδή στην  δύναμη του  καταιγιστικού συναισθήματος,  γιομάτη εικόνες, και χρώματα που σε αφυπνίζουν, σε γοητεύουν, σου θυμίζουν την ένταση που οφείλεις να ζήσεις, θέτοντας  τον Έρωτα σε όλες του τις μορφές ξανά  στο επίκεντρο της ύπαρξής μας .
 
Βαγγέλης Π. Τζαβέλλας
Δικηγόρος, μέλος Δ.Σ.Ν.
Απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής
τμήματος Φ.Π.Ψ. Ε.Κ.Π.Α

 

Αφήστε το σχόλιό σας