Καρασαββίδου, Ελένη

Η Ελένη Καρασαββίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σπούδασε παιδαγωγικά στο ΑΠΘ, έκανε Master στην Πολιτισμική Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Νόττινγχαμ, Μεταπτυχιακό στη Γλωσσική Πολιτισμική Παιδεία στο ΑΠΘ, είναι Διδάκτορας Λογοτεχνίας στο ΤΕΠΑΕ και έχει διδάξει στο Μεταπτυχιακό του ΑΠΘ. Είναι μέλος διάφορων κοινωνικών και πολιτισμικών φορέων. Ασχολείται με τη γραφή (ποίηση και δοκίμιο) από νεαρή ηλικία. Δημοσιεύει σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Υπήρξε μέλος του ΔΣ του ΠΑΔΟΠ (Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης). Ακόμη, αναπληρωματικό μέλος του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Πολιτισμό και τον Φιλελληνισμό. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Χάρτας του Ρήγα, του Πανευρωπαϊκού Δικτύου CFCN (Child Friendly Cities Network της Unesco), ενώ είναι εν ενεργεία μέλος του ICRN (International Cultural Research Network) του Πανεπιστημίου του Τορόντο του Καναδά. Διδάσκει Διαπολιτισμική Αγωγή και Εκπαίδευση και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει διδάξει Λογοτεχνία και Ετερότητα στις ΗΠΑ. Έχει βραβευτεί στο διαγωνισμό της «Ελευθεροτυπίας» για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς, ενώ συμμετείχε στην ειδική έκδοση της ίδιας εφημερίδας (εκδόσεις Φυτράκη).
Έχει ανθολογηθεί και αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο. Το 2000 πραγματοποιήθηκε για το έργο της τιμητική εκδήλωση στην Αθήνα από την ΕΠΟΣ, υπό την αιγίδα και χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού. Τιμήθηκε με μετάλλιο από την UNESCO στον Πειραιά το

2003. Το 2007 τιμήθηκε με βραβείο από τον Κούρο Ευρωπού της Μακεδονικής Εταιρείας «Τέχνη». Έχει εκδώσει 7 βιβλία (δοκιμίου και ποίησης), καθώς και μια επιστημονική μονογραφία.
Το έργο της «Φελίτσε και Λίλυ: Ένας άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους» ήταν υποψήφιο για Βραβείο Δραματουργίας Καρόλου Κουν.

 

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση ανά
Εμφάνιση ανά σελίδα

ΦΕΛΙΤΣΕ ΚΑΙ ΛΙΛΥ

Το 8ο βιβλίο της σειράς "Ελληνικά θεατρικά Κείμενα"
10,00€