Κριτική για το βιβίο "Γένους θρυλικού" της Ευσταθίας από την κριτικό και ιστορικό τέχνης Ήρα-Παρασκευή Παπαποστόλου

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023

Το βιβλίο της Eustathia Efstathia με τίτλο Γένους Θρυλικού είναι ένα βιβλίο για όσους αγαπούν και θαυμάζουν το γυναικείο φύλο ή, αλλιώς, όπως θα έλεγε ίσως και η Ευσταθία, την θηλυκή αρχή.
Φοβερές προσωπικότητες του 19ου και του 20ου αιώνα παρελαύνουν στις σελίδες του με έναν λόγο όλο ουσία. Πρόκειται για γυναίκες που κυνήγησαν τα όνειρα τους σε δύσκολες εποχές για τις ίδιες και που άφησαν το στίγμα τους σε τέχνη και επιστήμη.
Πολύ σημαντικές οι πληροφορίες που δίνονται στον αναγνώστη και πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι σημειώσεις. Ευρηματικά τα μονόπρακτα της Ευσταθίας που, με έντονη την επιρροή από τις σπουδές της στη Θεολογική σχολή Αθηνών αλλά και από τα πάμπολλα αναγνώσματα της ( η βιβλιογραφία είναι ιδιαίτερα πλούσια και ενδιαφέρουσα), κατορθώνουν να μας ταξιδέψουν στο γυναικείο πνεύμα μέσα από ένα παιχνίδι με τον μύθο και την πραγματικότητα.
Μακάρι να τα δούμε σύντομα και στο θέατρο!
Πολύ όμορφη και η εικονογράφηση!

Ήρα-Παρασκευή Παπαποστόλου
Κριτικός-ιστορικός Τέχνης, συγγραφέας

Αφήστε το σχόλιό σας