Μένια η ντροπαλή σκυλίτσα της Άννας Βαμβάκη - "Προσωπική άποψη" της Αγγελίνας Παπαθανασίου στους "Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών"

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΩΝ"

Μένια, η ντροπαλή σκυλίτσα – Άννα Βαμβάκη

Το βιβλίο της παιδαγωγού και συγγραφέως Άννας Βαμβάκη «Μένια, η ντροπαλή σκυλίτσα» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άπαρσις σε εικονογράφηση Αλεξίας Κωστή.

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Μια παρέα ζώων-μουσικών, η Μένια η σκυλίτσα, ο Χάρης ο λαγός, η Ρία η ψιψίνα και ο Φάνης ο σκίουρος, ταξιδεύουν με τρένο προκειμένου να λάβουν μέρος σε έναν μουσικό διαγωνισμό.

Την άλλη μέρα, οι τέσσερις φίλοι ξεκινούν τις πρόβες… Οι μελωδίες του φλάουτου, του βιολιού, της κιθάρας και του ακορντεόν ακούγονταν μέχρι αργά το βράδυ.

Με πολλές πρόβες μέχρι την ημέρα του διαγωνισμού περνάει η παρέα των ζώων, προσπαθώντας να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα, για να δώσουν χαρά και στη δασκάλα της μουσικής.

Και η μεγάλη μέρα φτάνει. Η Μένια η σκυλίτσα, όμως, δεν αισθάνεται και πολύ αισιόδοξη.

Κάθεται σε μια καρέκλα. Είναι έτοιμη ν’ ακουμπήσει τα δάχτυλά της στις χορδές… Αλλά, κάτι την σταματά.

Τι θα συμβεί τελικά στην παρέα των ζώων; Θα γίνουν άραγε διάσημοι μουσικοί όπως ονειρεύονται;

Η συγγραφέας μέσα από την ιστορία της αναφέρεται στα όνειρα ζωής και στην επιδίωξή τους. Δεν ωραιοποιεί όμως καταστάσεις. Πολλές φορές, ο δρόμος που οδηγεί στην πραγματοποίηση των ονείρων μας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Εμπόδια πολλά μας φράζουν τον δρόμο και δυσκολίες μας αποπροσανατολίζουν.

Η Άννα Βαμβάκη γράφει μια ιστορία πολύ πειστική, που δείχνει ακριβώς ότι η ζωή πολλές φορές δεν τα φέρνει όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή και υπομονή για να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Σημαντικός παράγοντας βέβαια για να μη χάνουμε το κουράγιο, είναι η στήριξη των αγαπημένων μας προσώπων και των φίλων.

Η ιστορία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, και τα ζώα ήρωες του βιβλίου που επέλεξε να χρησιμοποιήσει η συγγραφέας είναι αγαπημένα στα παιδιά αυτής της ηλικίας και μπορούν εύκολα να ταυτιστούν μαζί τους. Το βιβλίο, εκτός από τα όμορφα μηνύματα που περνά στα παιδιά, τους γνωρίζει τον θαυμαστό κόσμο της μουσικής, και ενδεχομένως να ανακαλύψουν ένα ταλέντο τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η τέχνη σε οποιαδήποτε μορφή είναι η χαρά της ζωής.

Περίληψη: Η Μένια η σκυλίτσα, ο Χάρης ο λαγός, η Ρία η ψιψίνα και ο Φάνης ο σκίουρος κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι, με το τρένο, για να συμμετέχουν σε ένα μουσικό διαγωνισμό στην πόλη. Θα τα καταφέρει η ντροπαλή και φοβισμένη Μένια να μαγέψει τους κριτές και να πραγματοποιήσει το όνειρό της;
Ένα παραμύθι για τους μικρούς μας φίλους, που αναδεικνύει την αξία της θέλησης, της επιμονής, της προσπάθειας και της φιλίας, μέσα από συναρπαστικές περιγραφές και όμορφους διαλόγους.

Στοιχεία βιβλίου

Μένια, η ντροπαλή σκυλίτσα

Τίτλος
: Μένια, η ντροπαλή σκυλίτσα

Συγγραφέας: Άννα Βαμβάκη

Εικονογράφος: Αλεξία Κωστή

Σελίδες: 36

ΕκδόσειςΆπαρσις

ISBN: 978-618-85341-1-7

Ημερομηνία έκδοσης: Μάιος 2021

 

Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

Αφήστε το σχόλιό σας