Νικολάκη, Χρύσα

Η Χρύσα Νικoλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών & αριστούχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master of Arts) με ειδίκευση στη Λογοτεχνία, της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Επίσης κατέχει μεταφραστικό δίπλωμα (Βρετανικό Συμβούλιο). Έχει δημοσιεύσει μελέτες λογοτεχνικής θεματολογίας σε επιστημονικά-θεολογικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε επιστημονική ημερίδα λογοτεχνικού-θεολογικού περιεχομένου (2016).
Το 2017 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ» (εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ). Συγγράφει ποιήματα από μικρή ηλικία. Προκρίθηκε στους 33ους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης (Ιούνιος 2018) με το ποίημα της «ΥΠΕΡ ΑΔΥΝΑΤΟΥ» και έλαβε τιμητική συμμετοχή.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογές ποιημάτων και διηγημάτων. Αρθρογραφεί ως κριτικός λογοτεχνίας για ηλεκτρονικά περιοδικά (MAXMAG, TOVIVLIO.NET, ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΩΝ) ενώ προσυπογράφει ως κριτικός σε βιβλία. Επίσης γράφει παραμύθια.
Το παραμύθι της «ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ» μεταδόθηκε στην ΕΡΤ (ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ).

 

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση ανά
Εμφάνιση ανά σελίδα

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ

“…Κι έτσι αποφασίσανε μαζί να περάσουνε την υπόλοιπη ζωή, να είναι για πάντα ευτυχισμένοι και όχι «χρυσά» παγιδευμένοι… Έξω απ’ του κάστρου την αυλή η ζωή τους έγινε όμορφη κι απλή…”
10,00€