Παρουσίαση των παιδικών βιβλίων "Μένια η ντροπαλή σκυλίτσα" και "Ρήγας Κ9" από τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Διαμαντή - EFSYN

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Δύο προσεγμένα παιδικά βιβλία

 

Δύο παιδικά βιβλία έλαβα στο γραφείο μου προ ημερών, από τις Εκδόσεις «Απαρσις». Εχουν και τα δύο για ήρωες ζωάκια και είναι γραμμένα από γυναίκες που διαθέτουν γνώση και μεράκι.

● Το πρώτο έχει τίτλο «Μένια, η ντροπαλή σκυλίτσα» και συγγραφέας του είναι η Αννα Βαμβάκη, νηπιαγωγός το επάγγελμα, με πολύ καλές σπουδές στη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο. Μέσα από την ιστοριούλα και τις περιπέτειες της Μένιας προβάλλονται οι αξίες της φιλίας, της προσπάθειας, της θέλησης. Το διάβασα, μ’ άρεσε και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μια όμορφη έκδοση, με θαυμάσια εικονογράφηση της Αλεξίας Κωστή.

● Το δεύτερο βιβλίο έχει τίτλο «Ρήγας Κ9» και συγγραφέας του είναι η αστυνομικός Ειρήνη Μακρυδάκη (αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών). Ο Ρήγας, ένας αγαθός γίγαντας, αδέσποτος στην Αθήνα, προσπαθεί μαζί με άλλα αδεσποτάκια να επιβιώσει στη γεμάτη κινδύνους πόλη. Κάποια στιγμή, με αυταπάρνηση και πολλή αγάπη για τα παιδιά, ορμάει και σώζει από βέβαιο θάνατο ένα κοριτσάκι. Γίνεται ο ήρωας της πόλης, ο δήμαρχος τον βραβεύει και προσλαμβάνεται ως αστυνομικός σκύλος! Παρούσες η φιλία, η συντροφικότητα, η αυτοθυσία, η αλληλεγγύη. Και η επιβράβευση. (Εικονογράφηση Κώστας Κοφίνας).

Αφήστε το σχόλιό σας