Στρατούλη, Ελένη

 

Η Ελένη Στρατούλη γεννήθηκε το 1962 στον Αστακό του νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπου έζησε μέχρι που τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Ζει από το 1984 στην Κέρκυρα, όπου εργάστηκε ως δικηγόρος μέχρι την συνταξιοδότησή της. Έχει έναν γιο, πτυχιούχο Φιλολογίας. Από τις εκδόσεις Άπαρσις κυκλοφόρησαν και τα προηγούμενα βιβλία της: Σπέρνω παραμύθια, φυτρώνουν ιστορίες (2020), Λαβυρίνθων Έξοδοι (2021), Η Ιθάκη ας περιμένει (2022).

e-mail: [email protected]

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ - Συνέντευξη με την Ελένη Στρατούλη

 

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση ανά
Εμφάνιση ανά σελίδα

ΣΠΕΡΝΩ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένα μπουκέτο αληθινές ιστορίες, που από μέσα τους ξεπηδούν σα λουλούδια παραδοσιακά παραμύθια και τραγούδια. Ιστορίες γλυκόπικρες, γεμάτες ολοζώντανες εικόνες απ’ το παρελθόν, που πηγαινοέρχονται στο χρόνο ακο- λουθώντας τις ιστορικές, κοινωνικές κι οικονομικές συνθήκες της εποχής τους. Ιστορίες στη μνήμη οικείων κι αγαπημένων προσώπων, στη μνήμη των γυναικών άλλης εποχής και των εποχών που έφυγαν μαζί τους αφήνοντας το αποτύπωμά τους. Iστορίες με παραμύθια και σαν παραμύθια για μεγά- λους, που τους παρακινούν ν’ αναζητήσουν το παιδί μες στο μυαλό και στην καρδιά τους.
10,00€

ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ Η ΖΩΗ

Ο ήλιος συμπονετικός Πάνω στο σώμα μου Σκόρπισε Χρυσά νομίσματα Εις μάτην Δεν αγοράζεται η ζωή
10,00€

Η ΙΘΑΚΗ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Δύο πατρίδες, το χωριό και το νησί. Η μία, ο γενέθλιος τόπος, ο Αστακός. Η άλλη, ο τόπος μετανάστευσης, η Κέρκυρα. Η συγγραφέας αιωρείται ανάμεσα στις δύο πατρίδες της και ταυτόχρονα ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, στραμμένη με συγκρατημένη αισιοδοξία στο αύριο. Μέσα στο δυστοπικό περιβάλλον του covid-19, με το ιδιότυπο ημερολόγιό της καλύπτει ένα έτος, απ’ το Μάρτιο του 2021 μέχρι το Φεβρουάριο του 2022, που πάτησε το οριακό σκαλοπάτι των εξήντα χρόνων της. Με τις εξήντα μικρές της αφηγήσεις κάνει σύντομες αναζωογονητικές αποδράσεις στην ύπαιθρο, στη θάλασσα, στα παιδικά χρόνια, στα όνειρα, στο μύθο, στην ιστορία, στην επιστήμη, στην τέχνη, στον έρωτα, στον κόσμο, παρασέρνοντας τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι αναζήτησης, γνώσης και αυτογνωσίας, γιατί «Έτσι κι αλλιώς, το ταξίδι έχει σημασία. Η Ιθάκη του καθενός μας ας περιμένει». Και κάθε φορά επιστρέφει με την ελπίδα υπό μάλης, γιατί «Η ζωή είναι ωραία».
10,00€

ΛΑΒΥΡΙΝΘΩΝ ΕΞΟΔΟΙ

Ποιητική συλλογή της ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ..... Σχεδιασμός εξωφύλλου: Γεωργία Αλεβιζάκη Ηλεκτρονική επεξεργασία: Νικολέττα Γεωργιάδου
10,00€