Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «ΠΟΡΕΙΑ ΑΕΙΠΕΛΑΓΗ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΑΡΣΙΣ


Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΟΥΣΗ, του βιβλίου «ΠΟΡΕΙΑ ΑΕΙΠΕΛΑΓΗ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΑΡΣΙΣ. 

1) ΠΟΡΕΙΑ ΑΕΙΠΕΛΑΓΗ, μια ποιητική συλλογή που χωρίζεται σε δυο ενότητες " των καραβιών φαντάσματα" και μας ταξιδεύει στο Αιγαίο και στην ενότητα "Επιγραφή υπογραφή" με κεντρικό θέμα την αγάπη και τον έρωτα. Μιλήστε μας για το βιβλίο σας και πείτε μας πως προέκυψε ο τίτλος του και ποιο είναι τα μνήματα που θέλετε να περάσετε στον αναγνώστη σας;
 
 
Η ποιητική συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" είναι μια συλλογή ποιημάτων μου, που γράφτηκαν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου. 
Γραφτήκαν απολογητικά σαν εξομολόγηση και παράπονο, αλλά και σαν φιλοσοφία ζωής, ενός ανθρώπου, που λόγω χαρακτήρα και αρχών, δεν μπορεί να μείνει στάσιμος, δέσμιος, να "αράξει" σε λιμάνι, μεταφορικά μιλώντας πάντα. Έτσι προέκυψε και ο τίτλος της συλλογής. 
"Πορεία αειπέλαγη"  Πορεία δηλαδή μιας ζωής στο αεικίνητο παντοτινά μεταβαλλόμενο πέλαγος της αλληλουχίας των γεγονότων του ανθρώπινου, του κοινωνικού, του πολιτικού του ιστορικού, πλαισίου που κινείται ο σύγχρονος άνθρωπος, φιλτραρισμένη μέσα από το δικό μου αισθητήριο, και δοσμένη έμμετρα..
Δεν θα έλεγα ότι, είναι μια σειρά ποιημάτων που σε ταξιδεύουν μόνο στο Αιγαίο, αν και σε κάποια ποιήματα οι εικόνες του γαλάζιου Αρχιπελάγους είναι έντονες.. Θα έλεγα όμως με βεβαιότητα ότι, σε κάθε ποίημα που περιλαμβάνεται, υπάρχουν τα πολύ ιδιαίτερα, σταθερά χαρακτηριστικά της ποίησής μου, που τα έχω περιγράψει άθελά μου, στην απόλυτη ειλικρίνεια που πηγάζει από την ποίηση (αν θέλει να είναι ποίηση και όχι βερμπαλισμός
βέβαια) στην τελευταία στροφή του ποιήματός μου, με τίτλο "Ενδοσκοπικά των Φωτοτρόπων", πιο συγκεκριμένα στους δύο τελευταίους στίχους και που θα να ήθελα να μου επιτρέψετε να σας την παραθέσω, μια που πολλές φορές εκφράζομαι έμμετρα καλύτερα από τον πεζό λόγο. 
     
***
Των Φωτοτρόπων, στους βουβούς λυγμούς
τι να τους κάνουν τα ποιήματα, σαν κλαίνε
αν, τίποτα γι Αγάπη κι Έρωτα δεν λένε
για Δίκιο και του κόσμου τους καημούς;
***


2)Δεν είναι η πρώτη σας ποιητική συλλογή, έχουν εκδοθεί, τα προηγούμενα χρόνια και άλλες, Το 2016 Τα "τραγούδια της Καλντέρας" και το 2018 "Ενδοσκοπικά των Φωτοτρόπων". Τι σημαίνει για σας ποίηση;
 
Η σχέση μου με την ποίηση είναι μια σχέση αγάπης, θαυμασμού, έκστασης και
συμμετοχής, που ξεκίνησε από τα  παιδικά μου χρόνια, όταν ο κ.Παπαθωμόπουλος δάσκαλός μου στην πέμπτη και στην έκτη τάξη του Δημοτικού σχολείου, μας δίδαξε τα μέτρα και τις ομοιοκαταληξίες στην νεοελληνική.
Έχω γράψει πολλά τετράδια ποιημάτων που "χαρίστηκαν, ξεχάστηκαν και χάθηκαν στα συρτάρια εκείνων των ωραίων κοριτσιών", όπως γράφω σε κάποιους στίχους μου.
Το ότι όμως δημοσιοποίησα την ποίησή μου, μετά από τα τόσα χρόνια που πέρασα μακριά από την Πατρίδα μου στην ξενιτιά, το οφείλω σε δυο εξαιρετικούς ανθρώπους Στον αείμνηστο Γιώργο Καλό, Υπουργό παιδείας, ποιητή και λογοτέχνη από τον Πόρο και στην Δρ Φιλολογίας Γιούλη Χρονοπούλου, που της εμπιστεύτηκα τα ποιητικά μου δοκίμια και τα
ερωτηματικά μου για να μου εκφράσει την άποψή της.
Και οι δύο με απείλησαν με διακοπή σχέσεων, αν δεν τα δημοσίευα και έτσι έκανα για πρώτη φορά το 2016 με τα "Τραγούδια της καλντέρας και του Πιτθέα", που συμπεριλαμβάνει στη έκδοσή και τις ποιητικές συλλογές "Κοχλίας ατέρμων" και "Στα χρόνια της κρίσης", για να ακολουθήσει το 2018 το "Ενδοσκοπικά των Φωτοτρόπων" και το 2020 το "Πορεία αειπέλαγη"
ξεκινώντας έτσι τη συνεργασία μου με τις εκδόσεις "Άπαρσις" που θα είναι το λογοτεχνικό μου σπίτι από δω και εμπρός.
Δεν είναι όμως αλήθεια ότι, γράφω μόνο ποίηση, αν και η ποίηση είναι η τρυφερή μου αγαπημένη, στην λογοτεχνία που υπηρετώ.
Υπάρχουν μια σειρά διηγήματα και ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που περιμένουν τις τελευταίες πινελιές για να δουν το φως της δημοσιότητας.
Ελπίζω σύντομα να τα φέρω ο ίδιος στα γραφεία της  "Απαρσις", μετά τη
λήξη του αναγκαστικού εγκλεισμού..
 

3)Η ποίηση στις ημέρες μας δεν έχει τη θέση που κατείχε παλαιότερα. Για ποιο λόγο πιστεύετε πως συμβαίνει αυτό και πως θεωρείτε ότι θα είναι το μέλλον της;

Για μένα η ποίηση, πάντα είναι και θα είναι στην κορυφαία βαθμίδα όλων των ειδών της λογοτεχνίας. Φτάνει να είναι ποίηση. Τα υπόλοιπα είναι θέμα marketing. Θα ήθελα για λίγο να σκεφτούμε, πόσα από τα έργα των μεγάλων μας ποιητών θα ήταν γνωστά στις πλατιές λαϊκές μάζες, αν δεν τα είχαν μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μαρκόπουλος, ο Μικρούτσικος και τόσοι άλλοι αξιόλογοι συνθέτες.
Έγινε δηλαδή η Μουσική το άρμα, που κουβάλησε την ποίηση για να συναντήσει τον κόσμο. Μα και η μελοποιημένη ποίηση αν δεν ήταν η τόσο συχνή η επανάληψη από τα ραδιόφωνα κλπ πόσοι θα την ήξεραν; Για αυτό λέω είναι θέμα marketing.
Σήμερα στα βιβλιοπωλεία, όσα απομείναν τέλος πάντων, ψάχνεις με το μεγεθυντικό φακό να βρεις μια ποιητική συλλογή.
Και όμως αυτή η Χώρα ,αυτή η Γλώσσα, των ελαχίστων δεκαπέντε περίπου εκατομμυρίων που την μιλούν παγκόσμια έχει δύο βραβεία Νόμπελ και δυό βραβεία Λένιν! Που; Στην ποίηση!

4)Μιλήστε μας για την συνεργασία σας με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΑΡΣΙΣ

Οι εκδόσεις Άπαρσις είναι το λογοτεχνικό μου Σπίτι. Όπως καταλαβαίνετε την έννοια του  Σπιτιού μας, δηλαδή του Κάστρου μας, του οχυρού μας απέναντι σε όλα τα αντίξοα και τρομακτικά που συμβαίνουν γύρω μας τελευταία. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το Κάστρο μας απέναντι στις μύριες όσες επιθέσεις δέχεται ο Πολιτισμός μας σήμερα. Είναι καθαρά θέμα αυτοσυντήρησης.


5) Πόσο πιθανή είναι να δούμε σύντομα μια καινούργια ποιητική συλλογή από εσάς; Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια.

Μελοποιημένα ποιήματα δικά μου, από έναν νεαρό μα πολυτάλαντο συνθέτη και τραγουδιστή τον Νικόλα Παπακωνσταντίνου, εκτός από τα πεζάμου θα είναι τα επόμενα βήματα της  συνεργασίας μου με τον εκδοτικό "Άπαρσις".
Ευελπιστώ και Προσεύχομαι να ομαλοποιηθεί η τραγική κατάσταση με την πανδημία, για να υλοποιηθούν τα σχέδιά μας.


6) Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας ποιητές, πείτε μας δύο Έλληνες και δύο ξένους και αν σας επηρέασαν να γράψετε την δικιά σας ποιητική συλλογή.

Αγαπημένος ποιητής μου, ο  Νίκος Καββαδίας, πολλά τα κοινά με παρονομαστή πάντα την αγάπη για τη θάλασσα, όλοι οι κλασσικοί και από τους νεότερους πάρα πολλοί, ποιήτριες και ποιητές που δεν θέλω να αναφέρω ονομαστικά γιατί είναι παρόντες και δεν θέλω να ερμηνευτεί σανκολακεία.
Δεν νομίζω πάντως , αν και παρθενογένεση δεν υπάρχει, ότι έχω επηρεαστεί ιδιαίτερα από κάποιον στην ποίησή μου.
Το λέω αυτό, γιατί στην ποίηση, παίρνεις μια βαθιά ανάσα αυτογνωσίας και βουτάς στο Είναι σου, στην Ψυχή σου! Και καταδύεσαι απνευστί μέχρι να πιάσεις τον πάτο της απόλυτης ειλικρίνειας και ότι πιάσεις το ανεβάζεις στην επιφάνεια, δηλαδή το δημοσιοποιείς αν βέβαια έχεις τα κουράγια να το κάνεις.

7)Εκτός από ποίηση τι άλλα είδη λογοτεχνίας διαβάζετε? Υπάρχουν βιβλία αγαπημένα στη βιβλιοθήκη σας που δε θα τα δανείζατε σε κανέναν και γιατί;

Τα βιβλία όπως και τα σκαριά πρέπει να ταξιδεύουν , να αλλάζουν χέρια- και μυαλά να φωτίζουν διαρκώς νέα. Ποτέ δεν θα φυλάκιζα ένα βιβλίο στο ράφι μιας βιβλιοθήκης, όπως ποτέ δεν θα έδενα για πάντα, ένα σκαρί πελαγίσιο ιστιοπλοϊκό σε λιμάνι.


8) Αφιερώστε στους αναγνώστες μας, τους αγαπημένους σας στίχους από το βιβλίο σας ΠΟΡΕΙΑ ΑΕΙΠΕΛΑΓΗ
 
Μιας και μου το επιτρέπετε, θα ήθελα να σας αφιερώσω την τελευταία στροφή από το ποίημα μου "Φαντάζομαι''
 
***
Φαντάζομαι, πως στοιχειωμένος πια, θα ζω
σ ένα σκαρί αερικό, πανάδικο μπαρκαρισμένος
και εσαεί, με σας μαζί, να ταξιδεύω
στην εγγυτάτη, όρτσα στον άνεμο.
Με ρότα κόντρα στων αδίκων τους καιρούς
παλεύοντας τα άδικα ετούτου δω του αιώνα.


ΠΟΡΕΙΑ ΑΕΙΠΕΛΑΓΗ
Συγγραφέας: Καρούσης, Δημήτρης
ISBN: 978-618-5320-82-9Είδος : Ποιητική συλλογή
Σελίδες : 56
Εξώφυλλο : Μαλακό
α΄ έκδοση : 2020

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο ποιητής αναθάλλει και ουσιώνεται στην αναζήτηση, στη μνήμη και βασικά στο πλούσιο συναίσθημα που επενδύει στο ποιητικό του έργο. Κοινωνικό πρόσωπο, με τις αξιώσεις που η ζωή πραγματεύεται, δικαιώνοντας, την ανθρώπινη πο­ρεία του και την ενεργό παρουσία του στα δρώμενα.
Κώστας Καρούσος
Πρόεδρος Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

Η ποιητική συλλογή του Δημήτρη Καρούση «Πο­ρεία αειπέλαγη» απαρτίζεται από δύο ενότητες. Η πρώτη, «Των καραβιών φαντάσματα», διαπερνάται από μια θαλασσινή πνοή. Ποιήματα με τα χρώματα του αφρού και του κύματος, με την αύρα των κα­ραβιών και των ανέμων, με την περιπέτεια και τις λέξεις των ναυτικών, αλλά όχι μόνον αυτό [...]
Στην ενότητα «Επίγραφη υπογραφή», με τον αι­ρετικής γραμματικής τίτλο, κυριαρχεί το ερωτικό στοιχείο. Η αγάπη του ποιητή για τη γυναίκα, η τρυφερότητα, αλλά και ο πόνος κι η λαβωματιά δεσπόζουν και καθοδηγούν την ποιητική γραφίδα. Είναι ο απολογισμός των γυναικών και των ερώτων.
Γιούλη Χρονοπούλου, Δρ. Φιλολογίας

Έργα του Κώστα Ευαγγελάτου κοσμούν το βιβλίο.
Ο Κώστας Ευαγγελάτος είναι ζωγράφος, εικαστικός performer και θεωρητικός της σύγχρονης τέχνης.
Αφήστε το σχόλιό σας
Σχόλια
18/5/2021 10:23 πμ
primetatler

<a href="http://www.fieldnfab.net/mercurial-vapor-ix-tropical-rainforest-billig-trainersde">mercurial vapor ix tropical rainforest billig</a> <a href="http://www.toruseurope.com/kansas-city-royals-k-state-hat-hours-handb">kansas city royals k state hat hours</a> <a href="http://www.mkvets.com/new-balance-311-womens-burgundy-billig-trainersca">new balance 311 womens burgundy billig</a> <a href="http://www.vonbredow.net/nike-magista-obra-nike-store-review-skoes">nike magista obra nike store review</a> <a href="http://www.crozetrose.com/kobe-10-and-11-schoenenca">kobe 10 and 11</a> <a href="http://www.wislabs.net/nike-sb-dunk-tokyo-obuvla">nike sb dunk tokyo</a>
primetatler http://www.primetatler.com/

24/5/2021 9:44 πμ
scottcomindre

<a href="https://www.rydekings.com/smart-skechers-bootsa">smart skechers</a> <a href="https://www.biketailz.com/zero-drop-hiking-schuhe-stiefeld">zero drop hiking schuhe</a> <a href="https://www.gototriton.com/slim-iphone-8-portemonnee-hoesje-hoesjea">slim iphone 8 portemonnee hoesje</a> <a href="https://www.signaturedbq.com/mens-nike-denver-broncos-77-billy-turner-limited-black-2016-salute-to-service-nfl-jersey-jerseyc">mens nike denver broncos 77 billy turner limited black 2016 salute to service nfl jersey</a> <a href="https://www.gazdagsoul.com/jelly-portmonetka-80s-torebkid">jelly portmonetka 80s</a>
[url=https://www.scottcomindre.com/]scottcomindre[/url]

27/5/2021 4:44 μμ
gotosubic

<a href="https://www.aishcleve.com/huawei-mate-8-original-flip-cover-casec">huawei mate 8 original flip cover</a> <a href="https://www.terramessflug.com/deabolar-portemonnee-prijs-tassenb">deabolar portemonnee prijs</a> <a href="https://www.fermecophyto.com/iphone-8-plus-pouzdro-built-in-screen-protector-pouzdroe">iphone 8 plus pouzdro built in screen protector</a> <a href="https://www.pointlesspick.com/floral-strappy-midi-skater-%C5%A1aty-satyc">floral strappy midi skater 拧aty</a> <a href="https://www.goiplow.com/kids-ny-cappello-cappelloa">kids ny cappello</a> <a href="https://www.gostpauldodge.com/womens-work-boots-non-steel-toe-bootsa">womens work boots non steel toe</a>
<a href="https://www.gotosubic.com/" >gotosubic</a> [url=https://www.gotosubic.com/]gotosubic[/url]

28/5/2021 1:31 πμ
danbloom

<a href="http://www.squeck.com/new-york-yankees-cap-kopen-underwear-handm">new york yankees cap kopen underwear</a> <a href="http://www.swiftliftmd.com/nike-air-jordan-6-grey-billig-schoenende">nike air jordan 6 grey billig</a> <a href="http://www.leochappaz.com/download-kit-arsenal-nflb">download kit arsenal</a> <a href="http://www.scribesf.com/adidas-ultra-boost-white-womens-flats-boote">adidas ultra boost white womens flats</a> <a href="http://www.nursingehr.com/nike-roshe-run-argento-oro-sneakerit">nike roshe run argento oro</a> <a href="http://www.smartervin.com/green-bay-caps-hande">green bay caps</a>
danbloom http://www.danbloom.net/

29/5/2021 7:36 πμ
boomercubclub

<a href="https://www.edexeclive.com/mens-wilbert-montgomery-elite-midnight-green-nike-jersey-nfl-philadelphia-eagles-31-home-super-bowl-lii-vapor-untouchable-jerseyc">mens wilbert montgomery elite midnight green nike jersey nfl philadelphia eagles 31 home super bowl lii vapor untouchable</a> <a href="https://www.bjgremillion.com/timbuk2-camera-sling-torba-torebkid">timbuk2 camera sling torba</a> <a href="https://www.chicesthetiq.com/apple-iphone-leather-case-patina-casec">apple iphone leather case patina</a> <a href="https://www.enfantparents.com/comme-des-garcons-kiss-lock-zak-tassenb">comme des garcons kiss lock zak</a> <a href="https://www.symedon.com/nokia-6.1-plus-k%C5%AF%C5%BEe-back-kryt-pouzdroe">nokia 6.1 plus k暖啪e back kryt</a> <a href="https://www.goisecurity.com/%C4%8Dern%C3%A1-halter-%C5%A1aty-casual-satyc">膷ern谩 halter 拧aty casual</a>
<a href="https://www.boomercubclub.com/" >boomercubclub</a> [url=https://www.boomercubclub.com/]boomercubclub[/url]

31/5/2021 5:54 πμ
gosearay

<a href="https://www.aiawyoming.com/lug-cosmetic-torba-torebkid">lug cosmetic torba</a> <a href="https://www.wikistrea.com/thread-wallet-iphone-case-casec">thread wallet iphone case</a> <a href="https://www.ascreenworks.com/leer-chain-shoulder-zak-tassenb">leer chain shoulder zak</a> <a href="https://www.justaccord.com/full-kryt-iphone-7-plus-pouzdro-pouzdroe">full kryt iphone 7 plus pouzdro</a> <a href="https://www.ericrcourtney.com/b%C3%ADl%C3%BD-button-down-mini-%C5%A1aty-satyc">b铆l媒 button down mini 拧aty</a> <a href="https://www.pepperlilly.com/blohsh-bucket-cappello-cappelloa">blohsh bucket cappello</a>
<a href="https://www.gosearay.com/" >gosearay</a> [url=https://www.gosearay.com/]gosearay[/url]

2/6/2021 7:56 πμ
gilpininc

<a href="http://www.mohawarean.com/nike-air-zoom-pegasus-33-black-and-grey-for-canada-obuvuk">nike air zoom pegasus 33 black and grey for canada</a> <a href="http://www.tuvaletci.net/new-azul-jordans-trainersca">new azul jordans</a> <a href="http://www.centercintas.net/nike-air-force-1-kvinders-sort-and-hvid-scarpech">nike air force 1 kvinders sort and hvid</a> <a href="http://www.longhornsup.com/retro-jordan-3.5-all-white-blue-billig-schuheuk">retro jordan 3.5 all white blue billig</a> <a href="http://www.einspurauto.com/kansas-city-royals-hats-queen-handf">kansas city royals hats queen</a> <a href="http://www.mepriestley.net/mens-2015-nike-nfl-san-francisco-49ers-t-shirts-74-nflm">mens 2015 nike nfl san francisco 49ers t shirts 74</a>
gilpininc http://www.gilpininc.net/

4/6/2021 10:43 μμ
actisia

<a href="http://www.braamweg.com/nike-air-max-98-cheap-white-and-gold-shoes-billig-zapatosca">nike air max 98 cheap white and gold shoes billig</a> <a href="http://www.liverachies.com/jordan-7-championship-white-trainersuk">jordan 7 championship white</a> <a href="http://www.chumbabikes.com/air-jordan-13-cap-and-gown-billig-hands">air jordan 13 cap and gown billig</a> <a href="http://www.swissneth.com/nike-air-max-2014-cheap-all-white-shoes-billig-sneakerit">nike air max 2014 cheap all white shoes billig</a> <a href="http://www.laceydecks.com/washington-nationals-hat-47-brand-blackhawks-capk">washington nationals hat 47 brand blackhawks</a> <a href="http://www.turfflags.com/jordan-12-cny-2018-shoesca">jordan 12 cny 2018</a>
actisia http://www.actisia.net/

8/6/2021 8:27 μμ
fieldnfab

<a href="http://www.carasello.com/atlanta-braves-visor-hat-kit-hato">atlanta braves visor hat kit</a> <a href="http://www.fpinet.net/rooney-jersey-for-cheap-nflv">rooney jersey for cheap</a> <a href="http://www.mvaesthetic.com/nike-mens-air-monarch-4-wide-scarpeuk">nike mens air monarch 4 wide</a> <a href="http://www.eatngo.net/nike-zoom-kobe-icon-all-white-shoes-canada-billig-runninges">nike zoom kobe icon all white shoes canada billig</a> <a href="http://www.ladagebeheer.com/chiffon-gown-online-drem">chiffon gown online</a> <a href="http://www.mohawarean.com/kvinders-nike-air-huarache-sortout-shoesbe">kvinders nike air huarache sortout</a>
fieldnfab http://www.fieldnfab.net/

10/6/2021 4:43 μμ
sdbodylift

<a href="http://www.loveliteuk.com/pakistani-suits-with-pants-dres">pakistani suits with pants</a> <a href="http://www.londonbery.com/nike-air-jordan-95-pro-skode">nike air jordan 95 pro</a> <a href="http://www.crcfoods.com/asos-tuxedo-dress-ldrek">asos tuxedo dress</a> <a href="http://www.nextwavehq.com/sports-bra-dress-ldren">sports bra dress</a> <a href="http://www.fswriting.com/all-pink-nike-mag-mens-shoes-glowing-uk-shoes-obuvfr">all pink nike mag mens shoes glowing uk shoes</a> <a href="http://www.fcpswcs.com/cincinnati-reds-1990-world-series-hat-now-capg">cincinnati reds 1990 world series hat now</a>
sdbodylift http://www.sdbodylift.com/

11/6/2021 7:03 πμ
revealighting

<a href="https://www.crewlafemme.com/tower-boots-bootsa">tower boots</a> <a href="https://www.stratusparis.com/dress-schuhe-for-plantar-fasciitis-stiefeld">dress schuhe for plantar fasciitis</a> <a href="https://www.soyezriche.com/xs-max-tough-hoesje-hoesjea">xs max tough hoesje</a> <a href="https://www.mainoste.com/mens-nike-cleveland-browns-32-jim-brown-elite-brownorange-fadeaway-nfl-jersey-jerseyc">mens nike cleveland browns 32 jim brown elite brownorange fadeaway nfl jersey</a> <a href="https://www.cartailz.com/skinny-portfel-damskie-torebkid">skinny portfel damskie</a> <a href="https://www.originalmob.com/oppo-a33f-back-cover-casec">oppo a33f back cover</a>
<a href="https://www.revealighting.com/" >revealighting</a> [url=https://www.revealighting.com/]revealighting[/url]

12/6/2021 4:08 μμ
tvstripe

<a href="http://www.bikeclaim.net/emerald-jordan-11-low-billig-shoesca">emerald jordan 11 low billig</a> <a href="http://www.midiparts.com/red-black-blue-adidas-nemeziz-17.3-tf-for-uk-billig-chaussuresz">red black blue adidas nemeziz 17.3 tf for uk billig</a> <a href="http://www.ensasailor.com/adidas-ultra-boost-uncaged-womens-white-billig-trainersca">adidas ultra boost uncaged womens white billig</a> <a href="http://www.ethnorussia.net/mujeres-nike-shox-classic-ii-negro-and-blanco-schuheuk">mujeres nike shox classic ii negro and blanco</a> <a href="http://www.drombusch.com/off-white-x-nike-air-jordan-1-youtube-billig-schoenenca">off white x nike air jordan 1 youtube billig</a> <a href="http://www.novaere.net/air-max-97-beige-pink-billig-scarpeuk">air max 97 beige pink billig</a>
tvstripe http://www.tvstripe.net/

12/6/2021 9:00 μμ
artsbikes

<a href="https://www.wisegenweb.com/jumper-%C5%A1aty-with-shirt-hem-satyc">jumper 拧aty with shirt hem</a> <a href="https://www.moshekosher.com/slc-cappello-cappelloa">slc cappello</a> <a href="https://www.peggymayers.com/keen-dauntless-thong-sandal-bootsa">keen dauntless thong sandal</a> <a href="https://www.brewerrepair.com/business-schuh-damen-stiefeld">business schuh damen</a> <a href="https://www.weareguthrie.com/loopy-phone-hoesje-iphone-8-hoesjea">loopy phone hoesje iphone 8</a> <a href="https://www.enewsreporter.com/authentic-nike-elite-nfl-jerseys-jerseyc">authentic nike elite nfl jerseys</a>
<a href="https://www.artsbikes.com/" >artsbikes</a> [url=https://www.artsbikes.com/]artsbikes[/url]

13/6/2021 9:47 μμ
moblermm

<a href="http://www.squeck.com/nike-air-max-90-hyperfuse-mens-all-black-grey-billig-skofr">nike air max 90 hyperfuse mens all black grey billig</a> <a href="http://www.swiftliftmd.com/uk-purple-shoes-nike-kobe-a.d.-nxt-sneakerde">uk purple shoes nike kobe a.d. nxt</a> <a href="http://www.leochappaz.com/turtleneck-t-shirt-womens-short-sleeve-polof">turtleneck t shirt womens short sleeve</a> <a href="http://www.scribesf.com/arsenal-yellow-kit-2020-for-cheap-nflf">arsenal yellow kit 2020 for cheap</a> <a href="http://www.nursingehr.com/air-jordan-retro-11-baby-bleu-scarpeuk">air jordan retro 11 baby bleu</a> <a href="http://www.smartervin.com/uk-white-sale-adidas-mundial-goal-runninges">uk white sale adidas mundial goal</a>
moblermm http://www.moblermm.com/

17/6/2021 3:34 μμ
kimreneecote

<a href="http://www.evlworld.net/black-and-gold-womens-air-max-2014-shoes-spain-chaussuresl">black and gold womens air max 2014 shoes spain</a> <a href="http://www.fibuilders.com/adidas-nmd-r1-singapore-sale-skouk">adidas nmd r1 singapore sale</a> <a href="http://www.supracables.net/nike-hyperdunk-2017-low-flyknit-schoenenau">nike hyperdunk 2017 low flyknit</a> <a href="http://www.fredyrios.com/air-jordan-6-low-gold-and-red-shoesca">air jordan 6 low gold and red</a> <a href="http://www.freedomrvwi.net/cheap-all-red-nike-air-max-1-what-the-36-46-billig-obuvuk">cheap all red nike air max 1 what the 36 46 billig</a> <a href="http://www.symbioo.net/adidas-yeezy-500-sizing-3ds-trainersso">adidas yeezy 500 sizing 3ds</a>
kimreneecote http://www.kimreneecote.com/

21/6/2021 6:51 πμ
spurtwelt

<a href="http://www.designinator.com/marshall-artist-body-warmer-polob">marshall artist body warmer</a> <a href="http://www.bradscharf.com/tall-summer-dresses-ldrev">tall summer dresses</a> <a href="http://www.theaudiovirus.com/nike-flex-experience-verde-boots">nike flex experience verde</a> <a href="http://www.etcshowchoir.com/yankees-green-hat-for-cheap-hats">yankees green hat for cheap</a> <a href="http://www.stormsglass.com/african-beach-dress-ldreb">african beach dress</a> <a href="http://www.beernegociant.com/janoski-cork-blanc-schoenenuk">janoski cork blanc</a>
spurtwelt http://www.spurtwelt.com/

24/6/2021 8:54 πμ
mayepmuncua

<a href="https://www.fracingsand.com/husker-trucker-cappello-cappelloa">husker trucker cappello</a> <a href="https://www.alicecassidy.com/fila-most-popular-shoes-bootsa">fila most popular shoes</a> <a href="https://www.cprwestwood.com/manolo-schuhe-stiefeld">manolo schuhe</a> <a href="https://www.seepadre.com/s9-plus-ferrari-hoesje-hoesjea">s9 plus ferrari hoesje</a> <a href="https://www.duxoutdoors.com/juventus-blank-black-goalkeeper-long-sleeves-soccer-club-jersey-jerseyc">juventus blank black goalkeeper long sleeves soccer club jersey</a> <a href="https://www.westwoodcpr.com/cg-waist-torba-torebkid">cg waist torba</a>
<a href="https://www.mayepmuncua.com/" >mayepmuncua</a> [url=https://www.mayepmuncua.com/]mayepmuncua[/url]

24/6/2021 10:27 μμ
danielmotos

<a href="http://www.sppmis.com/bruins-old-time-hockey-sweatshirt-for-cheap-nhlb">bruins old time hockey sweatshirt for cheap</a> <a href="http://www.valudo.net/jordan-11-nero-bianca-blu-skode">jordan 11 nero bianca blu</a> <a href="http://www.bbcnorman.net/rob-dyrdek-nike-presto-billig-zapatoso">rob dyrdek nike presto billig</a> <a href="http://www.bocksberg.com/nike-hypervenom-phatal-premium-fg-gold-billig-trainersde">nike hypervenom phatal premium fg gold billig</a> <a href="http://www.cwmipl.com/cleveland-cavs-hat-for-cheap-handi">cleveland cavs hat for cheap</a> <a href="http://www.pionierzeit.net/jordan-six-rings-blue-skouk">jordan six rings blue</a>
danielmotos http://www.danielmotos.net/

28/6/2021 4:44 μμ
laramari

<a href="http://www.eatngo.net/2000-nhl-all-star-jersey-for-cheap-nfll">2000 nhl all star jersey for cheap</a> <a href="http://www.mohawarean.com/jordan-melo-xi-skoit">jordan melo xi</a> <a href="http://www.longhornsup.com/adidas-yeezy-700-boost-4.0-zapatosm">adidas yeezy 700 boost 4.0</a> <a href="http://www.rootlaw.net/air-jordan-18-sale-schuheuk">air jordan 18 sale</a> <a href="http://www.einspurauto.com/real-madrid-jersey-2018-nflv">real madrid jersey 2018</a> <a href="http://www.tomboone.net/marquez-callaway-jersey-for-cheap-nhlc">marquez callaway jersey for cheap</a>
laramari http://www.laramari.com/

29/6/2021 8:40 πμ
gazdagsoul

<a href="https://www.nauticsprit.com/bianca-philadelphia-eagles-cappello-cappelloa">bianca philadelphia eagles cappello</a> <a href="https://www.winamucaworks.com/columbia-mens-bugaboot-plus-iv-bootsa">columbia mens bugaboot plus iv</a> <a href="https://www.masessanj.com/uvex-business-sicherheitsschuhe-stiefeld">uvex business sicherheitsschuhe</a> <a href="https://www.smmwelch.com/line-friends-sally-phone-hoesje-hoesjea">line friends sally phone hoesje</a> <a href="https://www.atbfiets.com/limited-womens-benardrick-mckinney-red-alternate-jersey-nfl-nike-houston-texans-55-vapor-untouchable-jerseyc">limited womens benardrick mckinney red alternate jersey nfl nike houston texans 55 vapor untouchable</a> <a href="https://www.lfberwick.com/cath-kidston-day-torba-torebkid">cath kidston day torba</a>
<a href="https://www.gazdagsoul.com/" >gazdagsoul</a> [url=https://www.gazdagsoul.com/]gazdagsoul[/url]

1/7/2021 5:06 πμ
fswriting

<a href="http://www.loveliteuk.com/pakistani-suits-with-pants-dres">pakistani suits with pants</a> <a href="http://www.londonbery.com/nike-air-jordan-95-pro-skode">nike air jordan 95 pro</a> <a href="http://www.crcfoods.com/asos-tuxedo-dress-ldrek">asos tuxedo dress</a> <a href="http://www.nextwavehq.com/sports-bra-dress-ldren">sports bra dress</a> <a href="http://www.fswriting.com/all-pink-nike-mag-mens-shoes-glowing-uk-shoes-obuvfr">all pink nike mag mens shoes glowing uk shoes</a> <a href="http://www.fcpswcs.com/cincinnati-reds-1990-world-series-hat-now-capg">cincinnati reds 1990 world series hat now</a>
fswriting http://www.fswriting.com/

5/7/2021 9:42 πμ
peggymeyerdds

<a href="https://www.masessamd.com/swift-polo-luggage-tassen-tassenb">swift polo luggage tassen</a> <a href="https://www.optisaurus.com/samsung-galaxy-s7-soft-silicone-pouzdro-pouzdroe">samsung galaxy s7 soft silicone pouzdro</a> <a href="https://www.skylineblade.com/%C4%8Derven%C3%A9-satin-ball-gown-%C5%A1aty-satyc">膷erven茅 satin ball gown 拧aty</a> <a href="https://www.xlbutt.com/golden-state-warriors-dad-cappello-cappelloa">golden state warriors dad cappello</a> <a href="https://www.mayepmuncua.com/yonex-aerus-2-blue-bootsa">yonex aerus 2 blue</a> <a href="https://www.gototagaytay.com/turnschuhe-von-guess-stiefeld">turnschuhe von guess</a>
<a href="https://www.peggymeyerdds.com/" >peggymeyerdds</a> [url=https://www.peggymeyerdds.com/]peggymeyerdds[/url]

7/7/2021 6:21 πμ
freedomrvwi

<a href="http://www.labpsico.net/elite-jimmy-smith-mens-jersey-baltimore-ravens-22-home-purple-nfl-nflc">elite jimmy smith mens jersey baltimore ravens 22 home purple nfl</a> <a href="http://www.toddrash.com/giannis-freak-1-billig-runsc">giannis freak 1 billig</a> <a href="http://www.danielmotos.net/adidas-11-pro-knight-pack-sort-obuvca">adidas 11 pro knight pack sort</a> <a href="http://www.thocbdc.com/sky-blue-new-york-yankees-hat-usa-capj">sky blue new york yankees hat usa</a> <a href="http://www.ferienheld.com/air-jordan-retro-1-union-billig-booto">air jordan retro 1 union billig</a> <a href="http://www.madeonearth.net/men-nfl-nike-bears-11-kevin-white-white-vapor-untouchable-limited-jersey-nflc">men nfl nike bears 11 kevin white white vapor untouchable limited jersey</a>
freedomrvwi http://www.freedomrvwi.net/

13/7/2021 5:49 μμ
brnioc

<a href="http://www.chapacms.com/nike-mercurialx-proximo-tf-review-vancouver-billig-trainersca">nike mercurialx proximo tf review vancouver billig</a> <a href="http://www.lenpower.net/nike-free-run-superfly-scarpeit">nike free run superfly</a> <a href="http://www.bdranger.com/nike-air-huarache-black-white-yellow-scarpedk">nike air huarache black white yellow</a> <a href="http://www.newtravels.net/nike-air-jordan-7-retro-for-men-black-grey-red-billig-runsca">nike air jordan 7 retro for men black grey red billig</a> <a href="http://www.efthimiades.com/nike-hyperdunk-quicker-billig-trainersde">nike hyperdunk quicker billig</a> <a href="http://www.luminorama.com/adidas-ultra-boost-st-vs-asics-kayano-schoenende">adidas ultra boost st vs asics kayano</a>
brnioc http://www.brnioc.net/

20/7/2021 7:02 πμ
fredmarvin

<a href="http://www.fugowski.com/san-francisco-giants-hat-uk-york-pa-hatb">san francisco giants hat uk york pa</a> <a href="http://www.mfaads.com/canada-black-sale-women-nike-dunk-low-schuhev">canada black sale women nike dunk low</a> <a href="http://www.gotapool.com/moncler-benoit-monclerb">moncler benoit</a> <a href="http://www.lafdental.com/christian-louboutin-knee-high-boots-louboutinc">christian louboutin knee high boots</a> <a href="http://www.radiohaatuf.com/thermoball-triclimate-womens-northface0">thermoball triclimate womens</a>
fredmarvin http://www.fredmarvin.com/

20/7/2021 7:10 πμ
fredyrios

<a href="http://www.jfpnyc.com/polo-boots-outfit-drel">polo boots outfit</a> <a href="http://www.salsamonde.com/air-max-90-essential-price-trainersuk">air max 90 essential price</a> <a href="http://www.sunpacfl.com/nike-zoom-3-cage-billig-shoesau">nike zoom 3 cage billig</a> <a href="http://www.braamweg.com/nike-zoom-kd-7-bhm-billig-schoenenca">nike zoom kd 7 bhm billig</a> <a href="http://www.hotyogabogota.com/kean-juventus-jersey-nhlb">kean juventus jersey</a> <a href="http://www.liverachies.com/all-white-ultra-boost-mens-obuvca">all white ultra boost mens</a>
fredyrios http://www.fredyrios.com/

24/1/2022 6:36 πμ
ekjvrigzlm

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
ekjvrigzlm http://www.gm7dsaxea0vu53272077e52vd95y53wfs.org/
[url=http://www.gm7dsaxea0vu53272077e52vd95y53wfs.org/]uekjvrigzlm[/url]
<a href="http://www.gm7dsaxea0vu53272077e52vd95y53wfs.org/">aekjvrigzlm</a>

17/2/2022 4:38 πμ
that was perfect Bad

that was perfect
Bad

9/3/2022 6:01 μμ
that was perfect https://sstarv.ir/

that was perfect
https://sstarv.ir/

24/1/2023 12:23 μμ
mcidxcqby

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
mcidxcqby http://www.ge4l58j7um9a1y9p3p1608h15kc2qd6xs.org/
[url=http://www.ge4l58j7um9a1y9p3p1608h15kc2qd6xs.org/]umcidxcqby[/url]
<a href="http://www.ge4l58j7um9a1y9p3p1608h15kc2qd6xs.org/">amcidxcqby</a>

27/1/2023 1:15 πμ
kcolprwvz

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
[url=http://www.gt6a1jt7nst41a332q92e8345ny86uyfs.org/]ukcolprwvz[/url]
kcolprwvz http://www.gt6a1jt7nst41a332q92e8345ny86uyfs.org/
<a href="http://www.gt6a1jt7nst41a332q92e8345ny86uyfs.org/">akcolprwvz</a>

28/1/2023 1:24 πμ
sjrrjxwsi

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
[url=http://www.g2l2q3bc35786mw98fwuh4a3866ulni0s.org/]usjrrjxwsi[/url]
sjrrjxwsi http://www.g2l2q3bc35786mw98fwuh4a3866ulni0s.org/
<a href="http://www.g2l2q3bc35786mw98fwuh4a3866ulni0s.org/">asjrrjxwsi</a>

29/1/2023 3:44 μμ
qkwgrii

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
qkwgrii http://www.gtymhq7x944a7uds42x2239t4971et8ms.org/
[url=http://www.gtymhq7x944a7uds42x2239t4971et8ms.org/]uqkwgrii[/url]
<a href="http://www.gtymhq7x944a7uds42x2239t4971et8ms.org/">aqkwgrii</a>

31/1/2023 1:28 πμ
ifxtnithd

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
[url=http://www.g0zf29n23ex50524t84o14nf3j3gwjxqs.org/]uifxtnithd[/url]
ifxtnithd http://www.g0zf29n23ex50524t84o14nf3j3gwjxqs.org/
<a href="http://www.g0zf29n23ex50524t84o14nf3j3gwjxqs.org/">aifxtnithd</a>

31/1/2023 3:09 πμ
pliszwivgx

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
pliszwivgx http://www.g8s82dtt6h4i8fc2f150abok018125kts.org/
[url=http://www.g8s82dtt6h4i8fc2f150abok018125kts.org/]upliszwivgx[/url]
<a href="http://www.g8s82dtt6h4i8fc2f150abok018125kts.org/">apliszwivgx</a>

31/1/2023 3:37 πμ
kjkvlgclgd

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
kjkvlgclgd http://www.g389y8907l95o9979xbtg8leplkund95s.org/
<a href="http://www.g389y8907l95o9979xbtg8leplkund95s.org/">akjkvlgclgd</a>
[url=http://www.g389y8907l95o9979xbtg8leplkund95s.org/]ukjkvlgclgd[/url]

31/1/2023 10:10 μμ
dibknpkdct

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
[url=http://www.g30fb0v0933xjy77pjcf98i3p06rup77s.org/]udibknpkdct[/url]
<a href="http://www.g30fb0v0933xjy77pjcf98i3p06rup77s.org/">adibknpkdct</a>
dibknpkdct http://www.g30fb0v0933xjy77pjcf98i3p06rup77s.org/

1/2/2023 4:35 μμ
nirwwscysz

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
nirwwscysz http://www.gu8tb9e941p447486is71mzyponku711s.org/
[url=http://www.gu8tb9e941p447486is71mzyponku711s.org/]unirwwscysz[/url]
<a href="http://www.gu8tb9e941p447486is71mzyponku711s.org/">anirwwscysz</a>

2/2/2023 5:01 πμ
qkqgtcsxo

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
<a href="http://www.g9xt6n4q9fg11nhxo3313dol5008i06ds.org/">aqkqgtcsxo</a>
qkqgtcsxo http://www.g9xt6n4q9fg11nhxo3313dol5008i06ds.org/
[url=http://www.g9xt6n4q9fg11nhxo3313dol5008i06ds.org/]uqkqgtcsxo[/url]

2/2/2023 10:03 μμ
sfmprvrrbt

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
<a href="http://www.glj67vsr4gjp553xs68v28l168n42su5s.org/">asfmprvrrbt</a>
[url=http://www.glj67vsr4gjp553xs68v28l168n42su5s.org/]usfmprvrrbt[/url]
sfmprvrrbt http://www.glj67vsr4gjp553xs68v28l168n42su5s.org/

4/2/2023 3:41 πμ
fwfgdrns

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
fwfgdrns http://www.g93yhg29sg7xz0ph620k0w66g80i3s1ps.org/
[url=http://www.g93yhg29sg7xz0ph620k0w66g80i3s1ps.org/]ufwfgdrns[/url]
<a href="http://www.g93yhg29sg7xz0ph620k0w66g80i3s1ps.org/">afwfgdrns</a>

4/2/2023 12:41 μμ
gdcqijbwz

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
<a href="http://www.gosy06g6721m9432s9haxdyhm9u408j2s.org/">agdcqijbwz</a>
[url=http://www.gosy06g6721m9432s9haxdyhm9u408j2s.org/]ugdcqijbwz[/url]
gdcqijbwz http://www.gosy06g6721m9432s9haxdyhm9u408j2s.org/

5/2/2023 7:31 πμ
ztorlbxrlj

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
ztorlbxrlj http://www.gr9jlp2d8635v7caf2732emv9q85xe85s.org/
<a href="http://www.gr9jlp2d8635v7caf2732emv9q85xe85s.org/">aztorlbxrlj</a>
[url=http://www.gr9jlp2d8635v7caf2732emv9q85xe85s.org/]uztorlbxrlj[/url]

5/2/2023 8:37 πμ
vrtherdtb

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
vrtherdtb http://www.gmwiwiw6pbe88x6v10t4340018722snls.org/
<a href="http://www.gmwiwiw6pbe88x6v10t4340018722snls.org/">avrtherdtb</a>
[url=http://www.gmwiwiw6pbe88x6v10t4340018722snls.org/]uvrtherdtb[/url]

5/2/2023 11:24 πμ
svhwvwplds

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
<a href="http://www.g6xqw283f3kla32ievm097t045629drxs.org/">asvhwvwplds</a>
svhwvwplds http://www.g6xqw283f3kla32ievm097t045629drxs.org/
[url=http://www.g6xqw283f3kla32ievm097t045629drxs.org/]usvhwvwplds[/url]

6/2/2023 10:58 μμ
xcqdtnbg

Εκδόσεις Άπαρσις. Συνέντευξη του Δημήτρη Καρούση για την  ποιητική του συλλογή "Πορεία αειπέλαγη" στο Beauty Days with a Book"
<a href="http://www.g4rh098639j5qm99kvdv634bt28ag3mbs.org/">axcqdtnbg</a>
xcqdtnbg http://www.g4rh098639j5qm99kvdv634bt28ag3mbs.org/
[url=http://www.g4rh098639j5qm99kvdv634bt28ag3mbs.org/]uxcqdtnbg[/url]

22/6/2024 9:00 μμ
Dreamcoat Lansing Painters https://painterslansingmi.com/

Dreamcoat Lansing Painters https://painterslansingmi.com/