Τούμπα, Έφη

Η Έφη Τούμπα γεννήθηκε στην Καλαμάτα και από τα δώδεκά της ζει στην Αθήνα.
Ο δύσκολος προσωπικός αγώνας επιβίωσης, την ενέπνευσε να γράψει τους πρώτους ποιητικούς στίχους πριν δεκαεπτά χρόνια. Το 2012 παρουσίασε σε συνεργασία με την Ομάδα ΘΕ.Α.Μ.Α. το πρώτο της θεατρικό έργο «Αύριο», το οποίο εκδόθηκε σε βιβλίο το 2017 - εκδόσεις Άπαρσις. Έχει συγγράψει επίσης την ποιητική συλλογή «Χαρακιές» - εκδόσεις Άπαρσις. Από το 2011 είναι μέλος της ομάδας «ΘΕ.ΑΜ.Α» για την οποία έγραψε το δραματικό έργο «Αύριο» που αποτελεί και το πρώτο της θεατρικό έργο. Την περίοδο 2013-14 έπαιξε στην «Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» (The Zoo Story) του Edward Albee (ρόλος: Μητέρα του Τζέρυ). Την περίοδο 2015-2016 συμμετείχε στο έργο «Ιάκωβος ή Υποταγή» του Ε. Ιονέσκο στο ρόλο Ιάκωβος -μητέρα. Το 2016 συμμετείχε ως μέλος του Χορού στους «Πέρσες» του Αισχύλου στο Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016» και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Το 2018 έπαιξε το ρόλο του Περιγκόρ στο έργο «Νεκρασόφ» του J.P. Sartre και το ρόλο της Ευρυδίκης στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

 

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση ανά
Εμφάνιση ανά σελίδα

ΑΥΡΙΟ

Το «Αύριο» αποτελεί την καταγραφή του φόβου και των ανησυχιών που γεννά μια κρίση (κάθε είδους), και πώς αυτά μπορούν να αντιμετωπίζονται μέσω της ανθρώπινης ψυχικής δύναμης. Το έργο γράφτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να συμμετέχουν άτομα με κινητική αναπηρία. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την ομάδα ΘΕ.Α.ΜΑ σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Σικυώνια 2012 στο Κιάτο Κορινθίας.
8,00€

Ερωτικόν, Το θεριό, 10 Ποιήματα

Η Έφη Τούμπα στο τρίπτυχο αυτό βιβλίο επικεντρώνει τη γραφή της στον άνθρωπο και τις δυσκολίες της ζωής. Η ηρωιδα στο Ερωτικό παλεύει με τους δικούς της δαίμονες, κοιμίζοντας την αλήθεια. Στο Θεριό ο μονόλογος του καρκινοπαθή γίνεται ενσυναίσθηση, επίγνωση, ανάγκη. Το βιβλίο κλείνει με 10, χαρακτηριστικά του ύφους της, ποιήματα.
8,00€