Ψιλοπούλου Ιερωνυμίδου, Γαβριέλλα

Η Γαβριέλλα Ψιλοπούλου Ιερωνυμίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε για 36 χρόνια στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ήταν η πρώτη γυναίκα που τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικής Επιθεώρησης της Τράπεζας, την οποία εκπροσώπησε σε Ομάδες Εργασίες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στη Φρανκφούρτη. Υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος της Διεύθυνσης αυτής από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2012. Παράλληλα ασχολήθηκε με τα κοινά και διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής και Τεχνών Ζωγράφου. Με τη δημιουργία παραμυθιών άρχισε να ασχολείται από το 2014.
Σκοπός των παραμυθιών της γενικά είναι να εμπνεύσει στα μικρά παιδιά την αγάπη, χωρίς διακρίσεις φύλου ή χρώματος καθώς και να τα προτρέψει να αναπτύξουν τη φαντασία τους, μέσα από τον απλό μύθο και την περιγραφή έντονων εικόνων.

 

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση ανά
Εμφάνιση ανά σελίδα

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΣΠΡΕΣ Η ΜΟΝΟ ΚΙΤΡΙΝΕΣ

Οι πρίγκιπες έμειναν κοντά στους ασπρούληδες περισσό- τερο από δύο μήνες και σ΄ αυτό το διάστημα όλοι συνειδητοποίησαν ότι οι κάτοι- κοι των δύο λιβαδιών δε διέφεραν μεταξύ τους παρά μόνο στο χρώμα! Έτσι, ένα πρωί οι δύο κίτρινοι πρίγκιπες ζήτησαν από τις λευκές πριγκίπισσες να τις παντρευτούν! Και εκείνες δέχτηκαν με πολλή χαρά! Η συγγραφέας με ελκυστικό τρόπο εξοικειώνει τα παιδιά στις έννοιες της διαφορετικότητας και της συνύπαρξης. Ένα τρυφερό βιβλίο, με εξαιρετική εικονογράφηση, που μπο- ρεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο συναντίληψης και συνεκ- παίδευσης για τους μικρούς μας αναγνώστες. Κ.Θ.
15,00€