RSS

Θέματα ιστολογίου από '2018' 'Φεβρουάριος'

PEACE TALK [Γυναίκες από τα σύνορα στην πρόβα για την αληθινή συμφιλίωση] 8,9 και 10 Μαρτίου, στην Τεχνόπολη Δ. Αθηναίων

PEACE TALK

[Γυναίκες από τα σύνορα

στην πρόβα για την αληθινή συμφιλίωση]

 

Σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, το PEACE TALK έρχεται στην πρωτεύουσα μετά την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. Οι γυναίκες της Κομοτηνής, χριστιανές και μουσουλμάνες, μας καλούν μιλώντας την αλήθεια και δίνοντάς μας μια μοναδική δυνατότητα να τις γνωρίσουμε και να τις ακούσουμε.

Με τη στήριξη και τη χορηγία της Βουλής των Ελλήνων, o Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Εκδοτική-Πολιτιστική Εταιρεία ΑΠΑΡΣΙΣ παρουσιάζουν το PEACE TALK, μια πολιτισμική και κοινωνική παρέμβαση που εξυμνεί την ισότητα, την αλήθεια και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, και φέρνει τα σύνορα στην Αθήνα. Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Κομοτηνή με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής.

Το PEACE TALK ανεβαίνει στις 8, 9 και 10 Μαρτίου, ώρα 21:00, στην Τεχνόπολη  Δήμου Αθηναίων,  σε μια από τις πλέον πολυπολιτισμικές περιοχές της πόλης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ώστε όλοι και όλες να έρθουν. Η εναρκτήρια παράσταση θα δοθεί την 8η Μαρτίου, σηματοδοτώντας και τη σημασία του φύλου με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ημερίδα διοργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με αφορμή το έργο και θέμα Σκηνές «συμφιλίωσης»: τα σύνορα και η γλώσσα του φύλου, από τα Εργαστήρια Ανθρωπολογικής Έρευνας (Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο), Σπουδών Φύλου (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και  Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου (Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), στην αίθουσα ΔΕΣΚΟΙ, την Παρασκευή 9 Μαρτίου, 11.00-15.00.

Αποχαιρετώντας την πόλη της Αθήνας και βλέποντας την Ακρόπολη θα διεξαχθεί δρώμενο δρόμου το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαρτίου καθώς έρχεται η επόμενη μέρα, στις 23:59, ξεκινώντας από τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη και διασχίζοντας τους πεζόδρομους απέναντι από το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και πολύ κοντά στις Συναγωγές, στην Αγ. Ασωμάτων 31 στο Θησείο, δείχνοντας  με αυτό τον τρόπο τις έννοιες της συνύπαρξης, της  μνήμης και του σεβασμού.

Όπως αναφέρει η βραβευμένη συγγραφέας Χριστιάνα Λαμπρινίδη που έχει τη σύλληψη και τη σκηνοθεσία του PEACETALK: «Ο φόβος είναι περίεργος εχθρός. Όταν τον αντιμετωπίζεις, όταν τον καταλαβαίνεις, γίνεται πηγή δύναµης, αλλόκοτος σύντροφος στις αλλαγές που χρειάζονται. Τι έχουµε να προτείνουμε σε µια Ευρώπη που κλείνει ή δεν κλείνει τα σύνορα της; Τι µαθαίνουµε; Τι μοιραζόμαστε; Τι συν-δηµιουργούµε; Πώς παράγουµε δράση αντί για αντί/δραση;».

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : Έφη Καλεντερίδου, Βιβή Κολεντζαρίδου, Ελένη Καρακατσούλη, Άννα Ξενοδοχίδου, Θεανώ Πασχάλη, Σοφία Τερζή, Νετζλά Τσαούς, Τζαχιδέ Χασεκή.

      

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, [email protected], www.technopolis-athens.com

Εκδόσεις Άπαρσις Οργάνωση Πολιτιστικών εκδηλώσεων, www.aparsis.gr, [email protected]

                 Χορηγός                  Συνδιοργάνωση                     Παραγωγή                               Με την υποστήριξη

                                                           

 

Χορηγός επικοινωνίας

   

Παρουσίαση του βιβλίου "Δικτατορία" του Γιάννη Συμεωνίδη, εκδ. Άπαρσις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Οι εκδόσεις Άπαρσις & ο   Γιάννης Συμεωνίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

Θα μιλήσουν :

Γιάννης Τριάντης/ δημοσιογράφος

Βασίλης Καλαμαράς/βιβλιοκριτικός

Μιχάλης Σιάχος/δημοσιογράφος

 

Απσσπάσματα θα διαβάσει ο:

Φοίβος Συμεωνίδης/ηθοποιός

Συντονίζει η:

Θανοπούλου Κατερίνα/ εκπαιδευτικός, ποιήτρια

 

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 8.00μ.μ

PolisArtCafe, Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου

Ένα ιδιαίτερο πολιτικό μυθιστόρημα με πανέξυπνη πλοκή,  που φαίνεται πως θα ταράξει τους λογοτεχνικούς κύκλους.

 

 [Ο «κάτι περισσότερο από συγγραφέας» Πέτρος Αργυρίου είχε κατακτήσει τα πάντα: δόξα, χρήματα, ερωτικές συντρόφους, χιλιάδες θαυμαστές. Πάνω απ’ όλα, είχε κατακτήσει την απλόχερη εύνοια του επικεφαλής του ολοκληρωτικού Καθεστώτος – και τη σύζυγό του. Στην απέλπιδα προσπάθειά του να αποκρύψει τον δεσμό, το βράδυ της ολοκληρωτικής αποθέωσής του, θα ψελλίσει ένα αστείο για τη δημοκρατία που θα αποδειχτεί η μοναδική αντιστασιακή πράξη της ζωής του. Θα καταφέρει ο συγγραφέας να ξεφύγει από την οργή του Τραπεζιτάρχη, αλλά και των επαναστατικών ομάδων που αγωνίζονται για την ανατροπή του; Ο Γιάννης Συμεωνίδης μας προσφέρει ένα συναρπαστικό χρονικό των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών, οι οποίες δεν είναι τόσο μακριά όσο φαίνονται...]

 

Εκδόσεις Άπαρσις

Μυκηνών 9, Κεραμεικός

215-5155600

www.aparsis.gr

[email protected]

www.facebook.com/aparsis.publishing