Ο χρόνος είναι ο καλύτερος ανθολόγος και είναι αυτός που υπαγορεύει ποια ποιήματα ή ποια βιβλία αντέχουν καλύτερα στη διάβρωση και τη σκουριά. Αλλά όταν τα βιβλία δημοσιεύονται, γίνονται ανεξάρτητα, μας κοιτάζουν αυτόνομα και διεκδικούν το δικό τους χώρο στα ράφια. Κάθε τίτλος φέρνει μια προσέγγιση και όλοι μαζί σχεδιάζουν το πορτρέτο του συγγραφέα.
Εδώ παρουσιάζεται η δικαίωση της ποίησης ως ένα υπαρξιακό ταξίδι που αλλάζει ταυτότητα και καθιστά δυνατή αυτή τη μνήμη μέσα στην αναζήτηση της φαντασίας, της ομορφιάς και της γνώσης.
Ο λόγος για την ποιητική συλλογή του κ. Ανδρέα Α. Κυριαζή “Απάτητες Γαίες” από τις εκδόσεις ‘Απαρσις.
Νέος και ταλαντούχος ο Ανδρέας Κυριαζής βούτηξε στα νερά της ποίησης και με το
ποιητικό του κύμα αποκάλυψε τη γοητευτική του γραφή.
Μπορεί η ποίησή του να πραγματεύεται την απώλεια σε όλες τις εκφάνσεις της, όμως
η έντεχνη λεξιπλασία του μας προσφέρει συναισθηματική παρηγοριά. Η ποίησή του ακροβατεί μεταξύ μοντέρνας και παραδοσιακής ποίησης.
Ένα ιδιαίτερο βιβλίο ήρθε πρόσφατα στα χέρια μου, από αυτά που δεν κατατάσσονται εύκολα σε μια κατηγορία. Αναφέρομαι στο βιβλίο της συγγραφέως Ξένιας Πολίτη «e- ερωμένη του Σέρφερ» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άπαρσις.
Ο Γιώργος Αλεξάτος στο πρόσφατο βιβλίο του για τον Άρη Βελουχιώτη εξιστορεί τη ζωή του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, τις αντιφάσεις του και το ρόλο του στην εποποιία του αντάρτικου. Η προσωπικότητα του Άρη είναι αδιαχώριστη από την κομμουνιστική του στράτευση.