Filter by:

Clear All
Min: 7,00€ Max: 20,00€
7 20

ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Ταξινόμηση ανά
Εμφάνιση ανά σελίδα

ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΚΑΙ Η ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ

Σκούλου, Μαρία
Η τρυφερή ιστορία του χελιδονιού είναι η ιστορία της ζωής μας. Η αναζήτηση, η απορία, η οικογένεια, η ζωή και η απώλεια περνούν από τη συγγραφέα με απλό τρόπο μέσα από πανέμορφες εικόνες αστερόσκονης και συμπαντικής αναζήτησης. Η βελανιδιά γίνεται η μάνα γη, ο φύλακας άγγελος μαθαίνοντας στο χελιδόνι, μέσα από μυστικές συμφωνίες με το φεγγάρι και τ’ αστέρια, την αυτονομία και τη συμφιλίωση με το παρελθόν. Η σχέση της με το χελιδόνι ξυπνά στα παιδιά συναισθήματα αγάπης, τρυφερότητας για τα ζώα, τη φύση και ό,τι μας περιβάλλει. «Θέλω να πω τόσο πολλά, μα δεν βρίσκω το θάρρος. Θέλω να δώσω τόση αγάπη, μα νομίζω ότι οι πόρτες έχουν κλείσει. Ποτέ δεν ήθελα τα φύλλα να στέκονται μόνα τους στα κλαδιά των δέντρων. Πάντα ήθελα να τους κάνω παρέα. Νομίζω, όμως, τώρα ότι ρίζωσα σ’ αυτήν τη γη που νερό δεν δίνει. Τα κλαδιά των δέντρων είναι πυκνά και δεν μπορώ να ανέβω. Οι πλαγιές έχουνε γίνει δύσβατες, δεν είναι πια για μένα. Δεν ξέρω αν ο ουρανός χωράει την ανάσα μου». «Τι ήταν αυτά; Ποιος τα έλεγε;» σκεφτόταν η βελανιδιά, όταν, ξαφνικά, γέρνοντας το αριστερό κλαδί της προς τη διπλανή λιμνούλα…

Η τρυφερή ιστορία του χελιδονιού είναι η ιστορία της ζωής μας. Η αναζήτηση, η απορία, η οικογένεια, η ζωή και η απώλεια περνούν από τη συγγραφέα με απλό τρόπο μέσα από πανέμορφες εικόνες αστερόσκονης και συμπαντικής αναζήτησης.

Η βελανιδιά γίνεται η μάνα γη, ο φύλακας άγγελος μαθαίνοντας στο χελιδόνι, μέσα από μυστικές συμφωνίες με το φεγγάρι και τ’ αστέρια, την αυτονομία και τη συμφιλίωση με το παρελθόν. Η σχέση της με το  χελιδόνι ξυπνά στα παιδιά συναισθήματα αγάπης, τρυφερότητας  για τα ζώα, τη φύση και ό,τι μας περιβάλλει.

«Θέλω να πω τόσο πολλά, μα δεν βρίσκω το θάρρος. Θέλω να δώσω τόση αγάπη, μα νομίζω ότι οι πόρτες έχουν κλείσει. Ποτέ δεν ήθελα τα φύλλα να στέκονται μόνα τους στα κλαδιά των δέντρων. Πάντα ήθελα να τους κάνω παρέα. Νομίζω, όμως, τώρα ότι ρίζωσα σ’ αυτήν τη γη που νερό δεν δίνει. Τα κλαδιά των δέντρων είναι πυκνά και δεν μπορώ να ανέβω. Οι πλαγιές έχουνε γίνει δύσβατες, δεν είναι πια για μένα. Δεν ξέρω αν ο ουρανός χωράει την ανάσα μου».

«Τι ήταν αυτά; Ποιος τα έλεγε;» σκεφτόταν η βελανιδιά, όταν, ξαφνικά, γέρνοντας το αριστερό κλαδί της προς τη διπλανή λιμνούλα ……

Εικονογράφηση: Κικί Περιβολάρη
Σχεδιασμός: Γεωργία Αλεβιζάκη
Επιμέλεια κειμένου: Χαρά Παπαδοπούλου
Επιμέλεια έκδοσης: Κατερίνα Θανοπούλου


Η Κικί Περιβολάρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (δίπλωμα Ζωγραφικής). Συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Γλυπτικής της ΑΣΚΤ. Από το 2007 εξελίσσει τεχνικές γύρω από το χαρτί. Ταξίδεψε σε χώρες της Βορείου Αφρικής, Ασίας και Ευρώπης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Συνεργαζόμενες αίθουσες και χώροι πολιτισμού: Μουσείο Μπενάκη, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ART Athina, Τεχνόπολις Γκάζι, Γκαλερί Σκουφά 4, Γκαλερί Αστρολάβος, Γκαλερί Αποκάλυψη (Κύπρος), Πολιτιστικό Κέντρο Φουγάρο (Ναύπλιο), Χώρος Πολιτισμού Ιανός, Αίθουσα Τέχνης Καπόπουλος, Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, Βιομηχανικός Χώρος Τεχνοστάσιο. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Κριτική της Αγγελίνας Παπαθανασίου στους "Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών"
- "Το χελιδόνι και η βελανιδιά: ένα παιδικό βιβλίο για την απώλεια", άρθρο της Χρύσας Νικολάκη στο MAXMAG
- Συνέντευξη της Μαρίας Σκούλου στην λογοτεχνική σελίδα "Βιβλιομανία-Βιβλιολατρεία"
- Κριτική για το βιβλίο από τους "Μικρούς Βιβλιοταξιδευτές"
- Κριτική για το βιβλίο στο Matia.gr

Πού μπορώ να το βρω;

 

ΟΤΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ: ΚΟΤΕΣ

Τούντα, Κανελλία
Οι κότες κουτσομπολεύουν. Σχολιάζουν τα πάντα. Αναλύουν μεθοδικά. Γνωρίζουν πολλά και... τίποτα! Τσιμπολογούν και σχεδιάζουν τη μέρα τους. Κριτικάρουν τα υπόλοιπα ζώα. Ανταλλάσουν πληροφορίες. Και κάτι άνθρωποι στην άκρη του χωραφιού, τις κοιτάζουν με απορία και αναρωτιούνται τι σκέφτονται! Στο απολαυστικό αυτό βιβλίο, το πρώτο από τη σειρά διηγημάτων με τίτλο "Όταν Τα Ζώα Συζητούν", η Κανελλία μας ξεναγεί στον μυστικό κόσμο των ζώων και μαθαίνουμε τις ενδόμυχες σκέψεις τους. Με τις κότες σε πρωταγωνιστικό ρόλο, οδηγούμαστε βήμα - βήμα στο ξεκάθαρο πλέον συμπέρασμα: Είναι πολύ παράξενα ζώα οι άνθρωποι!!

Οι κότες κουτσομπολεύουν. Σχολιάζουν τα πάντα. Αναλύουν μεθοδικά.
Γνωρίζουν πολλά και... τίποτα! Τσιμπολογούν και σχεδιάζουν τη μέρα τους.
Κριτικάρουν τα υπόλοιπα ζώα. Ανταλλάσουν πληροφορίες.
Και κάτι άνθρωποι 
στην άκρη του χωραφιού, τις κοιτάζουν
με απορία και αναρωτιούνται τι σκέφτονται!

Στο απολαυστικό αυτό βιβλίο, το πρώτο από τη σειρά διηγημάτων με τίτλο
"Όταν Τα Ζώα Συζητούν", η Κανελλία μας ξεναγεί στον μυστικό κόσμο των
ζώων και μαθαίνουμε τις ενδόμυχες σκέψεις τους.
Με τις κότες σε πρωταγωνιστικό ρόλο, οδηγούμαστε βήμα - βήμα
στο ξεκάθαρο πλέον συμπέρασμα:
Είναι πολύ παράξενα ζώα οι άνθρωποι!!

Ηλικίες: 5+


Το παραμύθι Κυκλοφορεί και ως ελεύθερο audio-book!
Ακούστε το ηχητικό, εδώ: https://kutt.it/kotes

Συνέντευξη της Κανελλίας Τούντα για το παιδικό βιβλίο "ΟΤΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ: ΚΟΤΕΣ" στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Πού μπορώ να το βρω;

 

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΔΑΠΟΥΠΟΛΗ

Συλλογικό
Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Δήμου Ξηρομέρου, μέσα από το πρόγραμμα της Αγωγής Υγείας (στα πλαίσια της Πανελληνίας Εκστρατείας του ΕΔΔΥΠΥΥ για τα Εμβόλια και τα αντιβιοτικά), ξεκίνησαν ένα δημιουργικό ταξίδι, τόσο στον κόσμο της μικροβιολογίας και των ιώσεων (θέμα του παραμυθιού είναι οι Λοιμώξεις, τα μέτρα προστασίας και η σημασία της πρόληψης μέσα απο την διαδικασία των εμβολιασμών· την οποία την διδάχθηκαν ως παιχνίδι, ξεπερνώντας το φόβο που ενδεχομένως απορρεει απο την διαδικασία του εμβολιασμού), όσο και στον φανταστικό κόσμο του Παραμυθιού (που μπορεί να μας διδάξει αμέτρητα πράγματα για τον πραγματικό). Στο ταξίδι αυτό, συνοδοιπόροι τους ήταν οι εκπαιδευτικοί των Κδαπ, o Κων/νος Λίχνος (Συγγραφέας), η Μαρία Σακουφάκη (Επιστημονική επιμέλεια) και ο Ελευθέριος Μάντζαρης (Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου). Το ταξίδι ήταν συναρπαστικό, όπως και το τελικό αποτέλεσμα: Ένα παραμύθι με παιδαγωγικό χαρακτήρα, που πληροφορεί τα παιδιά για τη φύση των ιώσεων, τον τρόπο μετάδοσης και αντιμετώπισής τους, καθώς και την διαχρονική χρησιμότητα των Εμβολίων. Τα παιδιά ταξίδεψαν στο μικρόκοσμο, ενημερώθηκαν για όσα συμβαίνουν γύρω τους, και ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες της συλλογικής αλληλεγγύης και της υπεύθυνης ατομικής στάσης μέσα στη κοινωνία.

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Δήμου Ξηρομέρου, μέσα από το πρόγραμμα της Αγωγής Υγείας (στα πλαίσια της Πανελληνίας Εκστρατείας του ΕΔΔΥΠΥΥ για τα Εμβόλια και τα αντιβιοτικά), ξεκίνησαν ένα δημιουργικό ταξίδι, τόσο στον κόσμο της μικροβιολογίας και των ιώσεων (θέμα του παραμυθιού είναι οι Λοιμώξεις, τα μέτρα προστασίας και η σημασία της πρόληψης μέσα απο την διαδικασία των εμβολιασμών· την οποία την διδάχθηκαν ως παιχνίδι, ξεπερνώντας το φόβο που ενδεχομένως απορρεει απο την διαδικασία του εμβολιασμού), όσο και στον φανταστικό κόσμο του Παραμυθιού (που μπορεί να μας διδάξει αμέτρητα πράγματα για τον πραγματικό).

Στο ταξίδι αυτό, συνοδοιπόροι τους ήταν οι εκπαιδευτικοί των Κδαπ, o Κων/νος Λίχνος (Συγγραφέας), η Μαρία Σακουφάκη (Επιστημονική επιμέλεια) και ο Ελευθέριος Μάντζαρης (Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου).

Το ταξίδι ήταν συναρπαστικό, όπως και το τελικό αποτέλεσμα: Ένα παραμύθι με παιδαγωγικό 
χαρακτήρα, που πληροφορεί τα παιδιά για τη φύση των ιώσεων, τον τρόπο μετάδοσης και αντιμετώπισής τους, καθώς και την διαχρονική χρησιμότητα των Εμβολίων. Τα παιδιά ταξίδεψαν στο μικρόκοσμο, ενημερώθηκαν για όσα συμβαίνουν γύρω τους, και ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες της συλλογικής αλληλεγγύης και της υπεύθυνης ατομικής 
στάσης μέσα στη κοινωνία.

Συν-συγγραφείς: Κων/νος Λίχνος, Εκπαιδευτικοί & παιδιά ΚΔΑΠ Δήμου Ξηρομέρου
Επιστημονική Επιμέλεια: Δρ. Μαρία Σακουφάκη
Φιλολογική Επιμέλεια: Κων/νος Λίχνος, Αλεξάνδρα–Μαρία Ζουπάνου
Εξώφυλλο – Εικονογράφηση - Γραφιστική Επεξεργασία: Βάλια Καπάδαη
Επιμέλεια έκδοσης: Κατερίνα Θανοπούλου
Τεχνική επιμέλεια-παραγωγή: Ernesto N. Bauman

ΚΔΑΠ ΑΣΤΑΚΟΥ: Παρασκευή Κουντούρη, Γεώργιος Μπακέλλας, Αντώνιος Κουτσαγγέλης, Νικόλαος Ρηγάλος
ΚΔΑΠ ΚΑΝΔΗΛΑΣ: Κωνσταντίνος Καϋμενάκης, Δήμητρα Γεωργαλή, Νεκταρία Μπάμπουρη, Ιωάννα Παπαναστάση, Βασιλική Παππά, Σωτήρης Σάββας
ΚΔΑΠ ΦΥΤΕΙΩΝ: Βιργινία Κολοβού, Νεκταρία Μαρκή, Ελένη Χολή
ΚΔΑΠ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ: Χρήστος Παπαζώης, Χριστίνα Καπάντζου

Υπό την αιγίδα και με τη στήριξη του Δήμου Ξηρομέρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου-ΚΕΔΗΞ

Πού μπορώ να το βρω;

 

ΡΗΓΑΣ Κ9

Μακρυδάκη, Ειρήνη
Ο αδέσποτος Ρήγας και η παρέα του ζουν συναρπαστικές περιπέτειες και μέσα από αυτές αναδεικνύουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τα δικαιώματά τους, την ανάγκη σεβασμού και αλλαγής στην στάση των ανθρώπων προς αυτά.

Ο αδέσποτος Ρήγας και η παρέα του ζουν συναρπαστικές περιπέτειες και μέσα από αυτές αναδεικνύουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τα δικαιώματά τους, την ανάγκη σεβασμού και αλλαγής στην στάση των ανθρώπων προς αυτά.

Εικονογράφηση: Κώστας Κοφίνας
Σχεδιασμός: Κώστας Κοφίνας
Επιμέλεια κειμένου: Χαρά Παπαδοπούλου
Επιμέλεια έκδοσης: Κατερίνα Θανοπούλου

Πίνακας της εικαστικού Νάντιας Μπαράκου
κοσμεί το εσωτερικό του βιβλίου 
 

Το βιβλίο, υποστηρίζεται από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας, φιλοδοξώντας να συμβάλλει στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας φιλοζωικής στάσης από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Μέρος των εσόδων της συγγραφικής αμοιβής, θα διατίθενται για την στήρι­ξη της Π.Φ.Π.Ο. και του λογαριασμού των ορφανών της Ελληνικής Αστυνομίας.  

Πού μπορώ να το βρω;

Ο «Ρήγας Κ9» πρωταγωνιστεί στο νέο παραμύθι της Ειρήνης Μακρυδάκη - ATHENS VOICE.GR
Συνέντευξη της Ειρήνης Μακρυδάκη στους "Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών"
Παρουσίαση από την Εφημερίδα των Συντακτών και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Διαμαντή
Συνέντευξη της Ειρήνης Μακρυδάκη στη λογοτεχνική σελίδα "Βιβλιομανία-Βιβλιολατρεία"

ΤΟΥΡΑΝΤΟΤ, η πριγκίπισσα του Πεκίνου

Φωτεινοπούλου, Τζίνα
Το διάταγμα της πριγκίπισσας Τουραντότ από τα αυτοκρατορικά ανάκτορα του Πεκίνου είναι ξεκάθαρο: Η Πριγκίπισσα θα παντρευτεί αυτόν που θα λύσει τα τρία αινίγματα, που εκείνη θα θέσει. Όποιος αποτύχει, θα θυσιάσει το περήφανο κεφάλι του. Όλη η Κίνα στενάζει από το σκληρό διάταγμα που κατατρέχει ολόκληρη την αυτοκρατορία. Θλίψη παντού. Μέχρι στιγμής, πρίγκιπες από όλες τις γειτονικές χώρες, μαγεμένοι από την ομορφιά και τη φήμη της, προσπαθώντας να λύσουν τα αινίγματα, έχασαν τη ζωή τους. Άραγε ο τολμηρός πρίγκιπας Κάλαφ θα σταθεί τυχερός; Θα καταφέρει να βρει τη λύση των τριών αινιγμάτων και να παντρευτεί την πριγκίπισσα; Ποιος ο κίνδυνος; Ποια τα εμπόδια; Θα επικρατήσει η ειρήνη στην Κίνα; Θα χαρεί επιτέλους ο λαός χωρίς αιματοκύλισμα και θρήνους; Το μόνο που μπορεί να σώσει το μέλλον της Κίνας είναι η νίκη του Πρίγκιπα!

Το διάταγμα της πριγκίπισσας Τουραντότ από τα αυτοκρατορικά ανάκτορα του Πεκίνου είναι ξεκάθαρο: Η Πριγκίπισσα θα παντρευτεί αυτόν που θα λύσει τα τρία αινίγματα, που εκείνη θα θέσει. Όποιος αποτύχει, θα θυσιάσει το περήφανο κεφάλι του. Όλη η Κίνα στενάζει από το σκληρό διάταγμα που κατατρέχει ολόκληρη την αυτοκρατορία. Θλίψη παντού. Μέχρι στιγμής, πρίγκιπες από όλες τις γειτονικές χώρες, μαγεμένοι από την ομορφιά και τη φήμη της, προσπαθώντας να λύσουν τα αινίγματα, έχασαν τη ζωή τους. Άραγε ο τολμηρός πρίγκιπας Κάλαφ θα σταθεί τυχερός; Θα καταφέρει να βρει τη λύση των τριών αινιγμάτων και να παντρευτεί την πριγκίπισσα; Ποιος ο κίνδυνος; Ποια τα εμπόδια; Θα επικρατήσει η ειρήνη στην Κίνα; Θα χαρεί επιτέλους ο λαός χωρίς αιματοκύλισμα και θρήνους; Το μόνο που μπορεί να σώσει το μέλλον της Κίνας είναι η νίκη του Πρίγκιπα! 

Μεταφορά της όπερας «Τουραντότ» του Ιταλού συνθέτη Τζάκομο Πουτσίνι από την υψίφωνο-φιλόλογο Τζίνα Φωτεινοπούλου σε παραμύθι για μικρούς (από δέκα ετών) και μεγάλους. 
Μια εικονογραφημένη έκδοση, που συμπεριλαμβάνει ηχογράφημα (διπλό CD).  Μια ισχυρή καλλιτεχνική σύμπραξη ηθοποιών, λυρικών τραγουδιστών, μουσικών, εικαστικών και παιδιών σ' ένα βιβλίο με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό  χαρακτήρα.

 Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

Ένα έργο υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μέγας χορηγός: Deloitte

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Η υψίφωνος-φιλόλογος Τζίνα Φωτεινοπούλου, μέσα από μια αφηγηματική-θεατρική απόδοση, μεταφέρει την όπερα «Τουραντότ» του Ιταλού συνθέτη Τζάκομο Πουτσίνι σε παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με έναν ιδιαίτερο και ελκυστικό λόγο.


Εμπνευσμένη, κυρίως, από τον «τραγουδιστό λόγο» και τη δομή του  αρχαίου ελληνικού  δράματος - που αποτέλεσε βασικό πυρήνα έμπνευσης για τη γέννηση της όπερας- αλλά και από τον «ρυθμό» στη δημώδη ελληνική ποίηση, εναλλάσσει τον αφηγηματικό της λόγο με χορικά και μονολόγους γραμμένα κυρίως σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο και τις περισσότερες φορές σε ομοιοκαταληξία. Επιπλέον, συμπληρώνει την «αφηγηματική δράση» με τις άριες των πρωταγωνιστών αλλά και επιλεγμένα χορωδιακά τραγούδια σε ελληνική απόδοση, «πιστή» στο ιταλικό πρωτότυπο, ώστε η ιστορία να «ζωντανεύει» μουσικοθεατρικά στα μάτια του αναγνώστη. 

Ο αφηγηματικός λόγος συνδέεται αρμονικά με τον έμμετρο και τραγουδιστικό λόγο εξοικειώνοντας αβίαστα τον αναγνώστη με τον μύθο, τους ήρωες, τα μουσικά μοτίβα, τις άριες στη μητρική γλώσσα και διατηρώντας θεματολογικά όλα τα στοιχεία που διέπουν τη συγκεκριμένη όπερα: σασπένς, δραματικά και κωμικά στοιχεία, ρομαντισμό, υπέροχα μηνύματα και κυρίως την αλήθεια ενός σπουδαίου έργου.

Στο ηχογράφημα μετέχουν:
Αφηγητής: ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ, Τουραντότ/Λιου: ΤΖΙΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Κάλαφ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ, Τιμούρ: ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, Πινγκ-Πανγκ -Πονγκ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ / ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ

Χορός ηθοποιών

ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Χορωδίες

ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Διδασκαλία-Διεύθυνση: ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΡΗΣ)
ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 
(Διδασκαλία-Διεύθυνση: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ)

ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
(Διδασκαλία-Διεύθυνση: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ)


Πιάνο ΘΩΜΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ
Τσέλο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ
Κρουστά ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Μεταγραφή μουσικών αποσπασμάτων της όπερας για πιάνο-τσέλο-κρουστά: ΘΩΜΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ 

Επιλογή αποσπασμάτων: ΤΖΙΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ - Μουσική προετοιμασία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΚΑΣ

Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Lab mat  του τμήματος μουσικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών.


Ηχοληψία/ Μουσική επιμέλεια και επεξεργασία: Κώστας ΚατσαντώνηςΒίκτωρ ΜαστέλαΆγγελος Μάγκος

 
Συνέντευξη της Τζίνας Φωτεινοπούλου στην εφημερίδα "Πελοπόννησος"
- Η Τζίνα Φωτεινοπούλου μιλάει για την "Τουραντότ" στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8FM, στην εκπομπή "Τρεις Λαλούν και ξημερώνει", με τους Λουκά Λουκά και Μιχάλη Λαδόπουλο
- Συνέντευξη της Τζίνας Φωτεινοπούλου στην εκπομπή του Δημήτρη Μεϊδάνη " Σε πρώτο πρόσωπο στο Δεύτερο Πρόγραμμα"
- Παρουσίαση του βιβλίου στον Αθήνα 9,84
- Η Τζίνα Φωτεινοπούλου μιλάει για το βιβλίο στην εφημερίδα "Η βραδυνή"
- Κριτική/παρουσίαση του βιβλίου από την Χρύσα Νικολάκη στο περιοδικό MAX MAG

Πού μπορώ να το βρω;

 

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΣΠΡΕΣ Η ΜΟΝΟ ΚΙΤΡΙΝΕΣ

Ψιλοπούλου Ιερωνυμίδου, Γαβριέλλα
Οι πρίγκιπες έμειναν κοντά στους ασπρούληδες περισσό- τερο από δύο μήνες και σ΄ αυτό το διάστημα όλοι συνειδητοποίησαν ότι οι κάτοι- κοι των δύο λιβαδιών δε διέφεραν μεταξύ τους παρά μόνο στο χρώμα! Έτσι, ένα πρωί οι δύο κίτρινοι πρίγκιπες ζήτησαν από τις λευκές πριγκίπισσες να τις παντρευτούν! Και εκείνες δέχτηκαν με πολλή χαρά! Η συγγραφέας με ελκυστικό τρόπο εξοικειώνει τα παιδιά στις έννοιες της διαφορετικότητας και της συνύπαρξης. Ένα τρυφερό βιβλίο, με εξαιρετική εικονογράφηση, που μπο- ρεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο συναντίληψης και συνεκ- παίδευσης για τους μικρούς μας αναγνώστες. Κ.Θ.

Οι πρίγκιπες έμειναν κοντά στους ασπρούληδες περισσότερο από δύο μήνες και σ΄ αυτό το διάστημα όλοι συνειδητοποίησαν ότι οι κάτοικοι των δύο λιβαδιών δε διέφεραν μεταξύ τους παρά μόνο στο χρώμα! Έτσι, ένα πρωί οι δύο κίτρινοι πρίγκιπες ζήτησαν από τις λευκές πριγκίπισσες να τις παντρευτούν! Και εκείνες δέχτηκαν με πολλή χαρά!

Η συγγραφέας με ελκυστικό τρόπο εξοικειώνει τα παιδιά στις έννοιες της διαφορετικότητας και της συνύπαρξης. Ένα τρυφερό βιβλίο, με εξαιρετική εικονογράφηση, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο συναντίληψης και συνεκπαίδευσης για τους μικρούς μας αναγνώστες.
Κατερίνα Θανοπούλου

Το βιβλίο συνοδεύεται απο cd πρωτότυπης σύνθεσης και αφήγησης.

Ηχογράφηση - Μίξη - Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης, Artracks Recording Studios

Μουσική σύνθεση:  Φάνης Αντωνόπουλος
Αφήγηση: Μαρία Πλουμή
Κλεόδωρος Αγοράς
: βιολί

Χαρά Σαουνάτσου: φλάουτο
Ναυσικά Μανωλάτου: όμποε
Μυρτώ Ιερωνυμίδη: κλαρινέτο
Ράνια Σταματέλου: κόρνο 

* Το παραμύθι συμμετέχει στη δράση "Παραμύθι χωρίς όρια"  που υλοποιεί η ΑΜΥΜΩΝΗ - Πανελλήνιος σύλλογος γονέων, κηδεμόνων & φίλων ατόμων με προβλήματα όράσεως & πρόσθετες αναπηρίες - που υλοποιείται με την επιχορήγηση και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακός Πολιτισμός».

Πού μπορώ να το βρω;

Ομιλία της Χριστιάνας Λαμπρινίδη
από την παρουσίαση του βιβλίου
 
Παρουσίαση από τους "Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών"
- Κριτική/παρουσίαση της Ρένας Θεολογίδου στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Συνέντευξη της Γαβριέλας Ιερωνυμίδου στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
Κριτική της Καλλιόπης Γιακουμή-Κουγιώνη - 'ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"
- Κριτική της Μάγδας Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη στο Bookia.gr
- Συνέντευξη της Γαβριέλλας Ψιλοπούλου-Ιερωνυμίδου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ

Νικολάκη, Χρύσα
“…Κι έτσι αποφασίσανε μαζί να περάσουνε την υπόλοιπη ζωή, να είναι για πάντα ευτυχισμένοι και όχι «χρυσά» παγιδευμένοι… Έξω απ’ του κάστρου την αυλή η ζωή τους έγινε όμορφη κι απλή…”

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ

Γουργουρίνης, Παύλος
Ο Φιντέλ, ο τελευταίος της μεγάλης φυλής των Νάνων - Συγγραφέων της γενιάς του, ξεκινά ένα μαγικό ταξίδι ψάχνοντας να βρει τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης και να γράψει το Βιβλίο της Ζωής...

Ο Φιντέλ, ο τελευταίος της μεγάλης φυλής των Νάνων - Συγγραφέων της γενιάς του, ξεκινά ένα μαγικό ταξίδι ψάχνοντας να βρει τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης και να γράψει το Βιβλίο της Ζωής...

Ξωτικά, Δρυΐδες και νεράιδες εμφανίζονται σε απίστευτες περιπέτειες, στη γεμάτη μυστήριο αναζήτησή του.

Θα καταφέρει ο Φιντέλ να βρει τα στοιχεία; Θα ενωθούν τελικά, ώστε να μπορέσει να γραφτεί το βιβλίο;

Συνέντευξη του Παύλου Γουργουρίνη στο λογοτεχνικό blog "Βιβλιομανία-Βιβλιολατρεία"
- Συνέντευξη του Παύλου Γουργουρίνη στην εκπομπή "Η Λαίδη και ο αλήτης" στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ

Πού μπορώ να το βρω;